X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Dijous
10
juliol
2008
19:30h
Conferčncia
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Agenda
Presentació del llibre Diario de un Biberón
Didac Ortiz, un dels supervivents de l'anomenada Quinta del Biberó ha plasmat la seva experičncia de la Guerra Civil en el llibre Diario de un Biberón, que vindrŕ a presentar a Sant Andreu de Llavaneres. L'acte vol ser un punt de trobada entre el protagonista del llibre i la població de Llavaneres que va viure un dels períodes més foscos de la histňria d'Espanya.

diario biberónAquest acte s'emmarca dins de les accions que estan portant a terme les regidories de Serveis Socials i Participació Ciutadana per recuperar la memòria històrica del municipi.

Diario de un Biberón reflecteix les paraules de Didac Ortiz, un noi de 17 anys i del seu diari, escrites des del perill de les trinxeres o des de la foscor, la por i la immundícia d'un camp de presoners. Denominats la Quinta del Biberó per la seva curta edat, joves, que encara eren nens, van ser cridats a files el 1938 i van lluitar als fronts de l'Ebre i del Segre. Molts d'ells van trobar la mort, d'altres van aconseguir sobreviure, però van quedar marcats per la resta de les seves vides.

Aquest diari pretén ser la veu dels perdedors en la guerra civil i mostrar la crueltat de diferents accions bèl·liques, així com aspectes més quotidians com la gana, la set, el fred o malalties i infeccions. Així mateix, que també serveixi per trencar amb la premissa que la història l'escriuen els vencedors. Esperem que, d'alguna manera, totes aquelles persones tornin a recuperar la dignitat perduda, tornin a ser lliures i sobretot tornin a viure.

Diario de un Biberón
Autor: Manel Fernàndez Sosa
Autor del diari: Didac Ortiz

Lloc Sala de plens de l'Ajuntament
Preu Entrada gratuďta
Tipus d'acte Conferčncia
Diputació de Barcelona
^