Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 06.08.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Terra
Llavaneres s'adhereix al Pacte per al clima i l'energia contra l'escalfament de la Terra
El «Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia» és una de les iniciatives més ambicioses com a mecanisme de participació ciutadana en la lluita contra l'escalfament de la Terra

El Ple de l'Ajuntament celebrat el passat 28 de juliol, el darrer ordinari fins al pròxim mes de setembre, ha aprovat per unanimitat adherir-se al «Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia», una de les iniciatives més ambicioses com a mecanisme de participació ciutadana en la lluita contra l'esclafament de la Terra. Un pacte que neix després d´un procés no formal de consultes amb moltes ciutats europees.

El «Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia» consisteix en el compromís de les ciutats i pobles que s'adhereixen d'aconseguir els objectius de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions d´eficiència energètica i relacionades amb les fonts d´energia renovables.

La crisi climàtica només es pot abordar amb un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobretot, basat en la participació de la ciutadania. És per això, que es considera que els municipis són els que han de liderar l'aplicació de polítiques energètiques sostenibles i cal donar suport als seus esforços.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Llavaneres té la voluntat d'avançar cap a l'establiment de polítiques eficaces per a lluitar contra el canvi climàtic, i fa seves les propostes de la UE de reduir les seves emissions de Co2 en més d´un 40% l´any 2030, augmentar la resiliència mitjançant l'adaptació als impactes del canvi climàtic i a facilitar l'accés universal a uns serveis energètics segurs i sostenibles.

A més, a més, l'Ajuntament també acorda:

  • Desenvolupar un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) en un termini màxim de dos anys des de la data d´adhesió al Pacte. L´abast d´aquest document respondrà a les directrius que s'estableixin des de l´Oficina del Pacte dels Alcaldes.
  • Elaborar un informe biennal per l´avaluació, control i verificació dels objectius, a organitzar el Dia de l'Energia, a informar de les fites obtingudes en acompliment de Pla d´Acció i a participar en la Conferència d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia sostenible a Europa.

Finalment, l'Ajuntament de Llavaneres es compromet a comunicar els seus compromisos a la Direcció General d'Energia de la Unió Europea a través de l'Oficina del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses i a la Diputació de Barcelona per fer possible les tasques de suport i coordinació.

Diputació de Barcelona
^