X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 28.08.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Santisteve-arribada
El llavanerenc Francisco Santisteve ha fet nedant la travessa Menorca-Mallorca
Ha obtingut el vuitč millor temps de les vint-i-dues persones al món que han aconseguit fer-la

El nedador de Sant Andreu de Llavaneres Francisco Santiesteve va fer nedant la travessia Menorca-Mallorca en només 12 hores i 9 minuts el passat 6 d'agost. A més, va aconseguir el vuitč millor temps de les vint-i-dues persones que han aconseguit completar aquesta travessia.

Santisteve, de 50 anys, ha aconseguit el seu somni de fer la travessia Menorca-Mallorca nedant. El nedador va sortir el passat 6 d'agost des del Far d'Artrux a Menorca, a les 5,30 h del matí i cap a les 17,39 h va arribar a Cap de Freu a Mallorca. Amb aquesta fita i amb un temps de 12 hores i 9 minuts, Santisteve es converteix en una de les vint-i-dues persones del món que han aconseguit fer aquesta travessia sense neoprè, segons el registre de la MSCA (Menorca Swimming Channel Association), de les quals ell ha fet el vuitè millor temps.

Per travessar el canal Menorca-Mallorca el nedador llavanerenc va haver de nedar aproximadament uns 37 quilòmetres, fent només aturades d'un minut per hora, per avituallar.

Francisco Santisteve explica, agraït, que ha aconseguit travessar nedant el canal Menorca-Mallorca gràcies al seu entrenador, el també llavanerenc Jonhatan Gómez (Swim Emotions), que des del primer dia que es va aixecar el confinament causat per la Covid-19 el va assistir en la preparació i el va acompanyar en els entrenaments.

Santisteve va començar a nedar aproximadament fa deu anys. Després de provar amb altres esports com els triatlons, finalment es va decantar per la natació. Des d'aleshores, ha aconseguit algunes fites destacables com nedar l'Ultra Ebre (baixada de l'Ebre) l'any 2017, que són aproximadament uns 32 km; la batalla de Rande, uns 27 km, que va completar amb el també llavanerenc Xavier Uses el 2019, o l'Estret de Gibraltar, l'any 2018, amb què es va iniciar en aquestes fites personals i on va nedar aproximadament 15 km.

Recupereu l'entrevista en el programa 'A mig matí', de Ràdio SantVi i Ràdio Llavaneres, en aquest enllaç.

 

Diputació de Barcelona
^