X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 28.08.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
AJUNTAMENT
L'Ajuntament de Llavaneres no vol cedir el romanent del 2019 a l'estat espanyol
El govern municipal proposarŕ en el Ple de setembre l'adhesió del consistori a la moció proposada des de l'ACM i la FMC
L'Ajuntament de Llavaneres no vol cedir els estalvis del 2019, fruit de la bona gestió executada durant l'exercici anterior, a l'estat espanyol perquč vol destinar-los a necessitats i inversions del municipi i per a la ciutadania. Així, el govern municipal proposarŕ adherir-se a la moció proposada des de l´Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per a la suficičncia financera dels ens locals. 

L'Ajuntament de Llavaneres debatrŕ al ple extraordinari del 8 de setembre la proposta del govern d’adherir-se al manifest en forma de «moció per a la suficičncia financera dels ens locals» de l'ACM i la FMC. Aquesta moció reclama que tots els pobles i ciutats de Catalunya puguin utilitzar els estalvis i romanents propis. La moció preveu una modificació legal de la llei d’estabilitat pressupostŕria i la LRSAL que permeti destinar-los a la reactivació socioeconňmica de la crisi social, sanitŕria i econňmica.


A més, la moció presentada per les dues entitats municipalistes, també preveu instar a la Generalitat la creació d'un fons de cooperació extraordinari i incondicionat pels ens locals, dotat amb 150 milions d'euros per al 2020 i de 150 milions d'euros per al 2021, amb l'objectiu de donar resposta des dels ajuntaments, les administracions més properes al ciutadŕ, a les mesures necessŕries per reactivar les economies locals i atendre les necessitats socials que ha generat la pandčmia.

Diputació de Barcelona
^