Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 13.05.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Comunicat: taxa de residus, solucions

El govern municipal ha arribat a nous acords amb l'Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la DIputació de Barcelona per trobar solucions a la regularització de la taxa d'escombraries dels anys 2017 a 2020. Una regularització que, d'entrada, afecta 1.621 habitatges de Llavaneres. Podeu recuperar aquí el comunicat emès pel consistori el 12 de maig.

Els contribuents que finalment hagin de liquidar una part de la quota pendent de la taxa d'escombraries no patiran cap recàrrec. Començaran a pagar el 2022 i podran abonar els diners que l'Organisme li anirà liquidant durnat un període de quatre anys, els mateixos en què el rebut ha estat inferior -o en alguns casos, superior- al que hagués correspost.

L'any 2022 es liquidarà la diferència del rebut corresponent a l'any 2017, i així successivament fins al 2025. En cas que l'immoble s'hagi comprat o venut durant aquest període, la regularització es reclamarà al propietari d'aquell moment.

Els contribuents a qui l’import resulti a retornar, se'ls abonarà tan aviat com finalitzi la comprovació. En qualsevol cas, durant l'exercici de 2021.

Aquests són els principals acords de la reunió que dimecres 12 de maig van mantenir Ajuntament i Organisme. Així mateix, les dues administracions es comprometen amb els ciutadans a revisar de manera exhaustiva tots els casos d'habitatges afectats. És possible que alguns contribuents que aquests dies han rebut la comunicació de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació finalment no hagin de fer front a cap liquidació complementària.

A la trobada hi van assistir l'alcalde, el regidor d'Economia i tècnics municipals, per part de l'Ajuntament; i la gerent, l'adjunta a gerència i el cap de la unitat del Maresme, per part de l'Organisme de Gestió Tributària.

Preguntes freqüents

En quin punt ens trobem?
Els serveis tècnics de l'Ajuntament revisaran els 1.621 casos en què, suposadament, s'han aplicat de manera incorrecta les tarifes de la taxa d'escombraries.

Els contribuents que, després de la revisió, hagin de pagar la diferència ho hauran de pagar d'un cop i amb interessos?
No, la diferència de les quotes es liquidaran durant els propers quatre anys, a partir del 2022, i sense recàrrecs. A més, les quotes es liquidaran dividides en tres pagaments, cadascun dels anys.

En quin moment es pagarà la diferència pendent?
Cada any s'haurà d'abonar la diferència corresponent a una anualitat, a partir del 2022 i fins al 2025.

El rebut de la taxa d'escombraries d'aquest any quan s'abonarà?
El govern municipal ha decidit que el rebut es girarà el 2 de novembre -en cas que el pagament estigui domiciliat- i no al juliol com fins ara. Això permetrà poder revisar els casos afectats per la regularització.

Aquesta regularització ens afecta a tots?
No, la revisió de la taxa de residus afecta 1.621 unitats tributàries dels 5.999 que hi ha a Llavaneres. Però cal comprovar que no hi hagi casos en què finalment els habitatges no estiguin afectats.

Què ha aconseguit l'Ajuntament?

  • Revisar tots els 1.621 habitatges afectats.
  • Sol·licitar el cobrament de les quotes pendents en 4 anys.
  • Evitar els interessos.
  • Vetllar pels interessos dels veïns del municipi .

NOTA | En cas de dubte, podeu contactar amb el consistori a través del formulari de contacte del web municipal.

 

Diputació de Barcelona
^