X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 30.08.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres tindrà accés directe de la C-32 en sentit Girona
L'estudi de mobilitat, realitzat per afrontar l'alliberament del peatge de l'autopista, també inclou l'execucció d'una rotonda davant del port Balís, a l'N-II

L'alcalde de Llavaneres, Nani Mora, va assistir, divendres 27 d'agost, a la presentació de l'Estudi sobre la Mobilitat al Maresme, que inclou solucions per afrontar l'alliberament del peatge de la C-32, que entra en vigor aquest dimecres 1 de setembre. La presentació va anar a càrrec del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i va reunir els alcaldes de la comarca. L'estudi analitza els efectes en la mobilitat i fa propostes d'actuació. Entre d'altres, s'hi dibuixen sis nous accessos directes a l'autovia i es completa l'enllaç de Llavaneres cap a l'Alt Maresme. Pel que fa a la carretera nacional, a Llavaneres s'hi farà una rotonda davant del Balís. Aquestes millores es preveuen executar entre el 2022 i el 2026 i el pressupost inicial és de 120 M€, que també inclou una nova rotonda a l'N-II davant del port Balís. Generalitat i ajuntaments fa mesos que treballen per millorar els accesos de la futura autovia i pacificar l'N-II. A l'acte van intervenir també Ricard Font, secretari general del Departament de Polítiques Digitals i Territori, i Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat.

  • Aquest 1 de setembre s'allibera de peatge la C-32, que passa a ser gestionada per la Generalitat de Catalunya.
  • No es preveuen problemes significatius de trànsit a la xarxa viària del Maresme a causa de l'alliberament del peatge, però sí una reconfiguració de la mobilitat: un increment de trànsit de l'autopista i la reducció de vehicles a l'N-II.
  • Es proposen fins a sis nous enllaços i també que es completin els acessos de Llavaneres i de Pineda per tal de donar més accessibilitat a l'autovia.
  • S'impulsarà un Projecte Constructiu per a la integració urbana de l'N-II al Baix Maresme.
  • S'impulsaran diferents Projectes Constructius per trams per a la pacificació de l'N-II a l'Alt Maresme.
  • Es preveu una inversió programada durant el quadrienni 2022-2026 de 120 M€. Aproximadament, la meitat destinats a les millores de connectivitat a la C-32 i l'altra meitat a la pacificació a l'N-II.
  • Entre les actuacions que afecten Llavaneres hi ha la construcció de l'accés directe cap a l'Alt Maresme, a la C-32, i també d'una rotonda, reclamada per l'Ajuntament, davant del barri del Balís. Pel que fa a aquesta actuació, de moment, ja s'ha adjudicat la redacció del projecte.

Estudi de Mobilitat del Maresme

Estudi de Mobilitat del Maresme

Diputació de Barcelona
^