Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 23.09.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Comunicat: l'obra del Pavelló Municipal d'Esports, a revisió
Els tčcnics estan revisant les causes de les filtracions d'aigua arran de l'episodi de temps violent de dilluns 20 de setembre

El temporal de fortes pluges i de vent d'aquesta setmana ha posat al descobert una insuficičncia en la impermeabilització de l'edifici del nou Pavelló Municipal d'Esports de Llavaneres. Ajuntament i empresa constructora estan treballant des de dilluns al vespre per detectar l'origen de les filtracions d'aigua que es van produir dilluns 20 al vespre i per fer-hi les correccions que siguin necessŕries. Per donar totes les explicacions al respecte, en el ple municipal del proper dimarts 28 de setembre intervindrŕ el director facultatiu de l'obra; també hi serŕ present l'arquitecte municipal. La sessió es podrŕ seguir pel canal de Youtube de l'Ajuntament.

Possibles causes de les filtracions

  • La coberta es va enllestir fa sis mesos i aquest episodi ha posat de manifest una incidčncia que fins ara no s'havia pogut detectar, tot i que s'han produďt altres episodis de pluges fortes i que s'havien fet proves d'estanquitat de la coberta.
  • L'obra estŕ en període de garantia i per tant aquesta reparació no tindrŕ cap cost per a l'Ajuntament.
  • Segons les primeres conclusions tčcniques, les filtracions d'aigua podrien tenir dos orígens: la coberta i la façana lateral.
    • A la coberta es van instal·lar uns automatismes per detectar el CO2 i permetre que s'obrissin en cas d'acumulació de fums. A hores d'ara, els operaris ja han executat els treballs de millora de l'estanquitat de les fixacions d'aquests elements automatitzats.
    • A la façana lateral es van dissenyar unes lŕmines orientables per afavorir la ventilació de l'equipament; aquests elements es van col·locar amb una posició inclinada per evitar filtracions d'aigua de pluja. S'estŕ estudiant la possibilitat de cobrir aquestes obertures, per evitar que aquest fet no es repeteixi. L'episodi de dilluns ha demostrat que en cas de temps violent la mesura és insuficient.

Cronologia dels fets

  • La incidčncia es va atendre des del primer moment. La direcció facultativa de l'obra, l'empresa adjudicatŕria del projecte, Viscola, i els serveis tčcnics municipals estan treballant des de dimarts 21 de setembre a primera hora del matí per resoldre aquestes deficičncies.
  • Els fets es van produir dilluns a la tarda i des d'aquell moment es van mobilitzar tots els efectius municipals, tant personal tčcnic com representants polítics. L'endemŕ dimarts, a les 8 del matí, es va dur a terme una reunió de treball, a les instal·lacions del nou pavelló, en quč van participar tant els serveis tčcnics municipals com els responsables de l'obra.
  • Les filtracions d'aigua no van fer aturar l'activitat esportiva en cap moment; tant els conserges com la Regidoria d'Esports van garantir de seguida que la instal·lació recuperés la normalitat.

Nou pavelló municipal

Diputació de Barcelona
^