X
Emergčncia per sequera!
Notícies
06.10.2021
Llavaneres instal·la desfibril·ladors als centres educatius
La inversió forma part del Pressupost Participatiu 2021

La Regidoria de Salut Pública ha fet instal·lar desfibril·ladors (DEA) a les dues escoles de primŕria, Serena Vall i Jaume Llull, i a l'Institut Llavaneres. Amb els nous dispositius, el municipi ja compta amb una desena d'espais cardioprotegits. L’actuació de compra i col·locació d'aquests tres últims desfibril·ladors estava inclosa en els Pressupostos Participatius del 2021, dotat amb 7.500 euros.

Llavaneres compta ja amb desfibril·ladors externs automàtics al Casal de la Gent Gran, a dos vehicles de la Policia Local, al Pavelló Esportiu, al camp de futbol, a l'Ajuntament i als centres d'ensenyament, i reforça així la seva condició com a vila cardioprotegida.

La regidora de Benestar Social i Salut Pública, Gemma Martín, explica que “aquests aparells poden ser crucials per salvar vides perquè en cas d'una aturada cardíaca els primers minuts són cabdals perquè el cor torni a funcionar; per això, la instal·lació d'aquests dispositius respon a la voluntat d'oferir una millor protecció de la salut dels nostres veïns, veïnes i visitants".

Els desfibril·ladors, a més, són lleugers i senzills d’utilitzar, de forma que la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant d’un cas d’aturada cardíaca. El DEA permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals que requereixen de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària. L'Ajuntament, a més, està impulsant sessions formatives per tal d'explicar el seu funcionament entre el personal dels centres educatius on s'han instal·lat els nous aparells.

Les aturades cardíaques constitueixen un important problema de salut pública i poden afectar qualsevol persona i de forma inesperada. Davant d’aquestes situacions, l’inici precoç de la reanimació cardiopulmonar i la ràpida desfibril·lació en un màxim de 10 minuts milloren l’índex de supervivència en més d’un 70%, i d’aquí la importància de disposar de desfibril·ladors accessibles a tothom.

Nou DEA

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^