X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 10.11.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres fa un pas més per implantar el porta a porta durant el 2022
El ple ha aprovat per àmplia majoria els plecs de clàusules del nou contracte de recollida de residus i de neteja viària

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va aprovar dimarts 9 de novembre, en una sessió plenària extraordinària, els plecs de clàusules administratives i tècniques per a la contractació de la recollida de residus i la neteja viària de la vila a partir del 2022. L'aprovació es va fer amb el suport de la majoria de grups municipals, ERC -al govern-, C's, PP, Movem i PSC; Junts es va abstenir.

L'alcalde, Nani Mora, va destacar que es tracta del "contracte més important del consistori, tant per la durada, deu anys; com per la dotació econòmica, al voltant dels dos milions d'euros" i va agrair la feina i la dedicació del regidor de Medi Ambient, Jordi Roldós, i dels tècnics municipals que hi han treballat.

Pel que fa a neteja viària, el nou contracte suposarà triplicar la dotació de maquinària als carrers i duplicar el personal del servei; i en quant a la recollida de residus, és una aposta decidida per un nou sistema: el porta a porta. Quan entri en vigor el nou adjudicatari del servei, cap a mitjans del 2022, la majoria de fraccions de les escombraries -orgànica, resta, envasos i paper i cartró- es recolliran a la porta de casa, a tot el municipi, tret del vidre, que s'haurà de dipositar en contenidors. Això voldrà dir que desapareixen les àrees de contenidors actuals.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Roldós, va anunciar que Llavaneres farà un canvi en la recollida de residus. Segons va dir, aquest nou contracte representa una "aposta clara i decidida pel porta a porta i, per tant, per la sostenibilitat i la lluita pel canvi climàtic". Roldós va agrair el treball i les aportacions de tots els grups municipals: "Tots plegats hem aconseguit millores importants". Entre d'altres, el regidor va destacar la millora salarial que s'aconseguirà amb el nou contracte i va fer una crida ciutadana: "Tots volem un Llavaneres més net, ben segur que ho podrem portar a terme".

A més de campanyes de comunicació per fer arribar el missatge a tota la població, el consistori impulsarà una comissió de seguiment, liderada per la Regidoria de Medi Ambient i integrada per tots els grups municipals. A més, hi haurà un inspector de Medi Ambient que es dedicarà a consolidar el servei de recollida porta a porta entre els veïns.

A l'inici de la sessió, el secretari de la corporació va explicar les millores que s'han introduït de cara a la futura valoració de les empreses que es presentin al concurs, com ara la millora salarial o la reducció de les emisions dels camions.

Les valoracions

  • Belen Escolà. PSC. A favor.

"A banda dels beneficis ambientals, quant més reciclem els ciutadans de Llavaneres, menys haurà de pagar l'Ajuntament pels nostres residus"

"Des de Llavaneres podrem contribuir a la lluita contra l'emergència climàtica"

  • Tito Casado. Movem Llavaneres. A favor.

"Ens agrada molt aquesta millora salarial que hem introduit; no podem tenir un poble net amb uns sous tan precaris com els que hi havia"

"Els canvis ens costen a tots, però és el futur. Si ho fem bé serà beneficiós per a tots"

  • Víctor Ros. PP. A favor

"El porta a porta no serà fàcil però farem tots els esforços; farem tot el possible perquè els ciutadans hi col·laborin"

"Hi hem d'anar tots junts. Estem treballant per aconseguir un poble net"

  • Alberto Pichel. C's. A favor

"És un projecte important per resoldre un problema important: amb il·lusió i esperança el nostre vot serà favorable"

"És imprescindible l'educació; això serà el més difícil d'aconseguir"

  • Joan Rubal. Junts. Abstenció

"Des del 2019, la degradació del servei ha anat a més, per l'abandonament i la manca de voluntat de mantenir el sistema"

"Han apostat per revolucionar tot el sistema per tornar al porta a porta; tiraran a les escombraries les bateries de contenidors. Fan una aposta massa arriscada, pot sortir molt malament"

  • Jordi Roldós. Regidor de Medi Ambient

"Vull donar les gràcies a totes les forces polítiques; tots plegats hem aconseguit millores importants per als treballadors i per al servei"

"Per poder donar resposta a la situació d'emergència climàtica i aconseguir els nivells de reciclatge que se'ns reclama, farem un canvi en la recollida de residus: l'aposta és el porta a porta"

"Això no s'acaba aquí: continuarem treballant"

  • Nani Mora. Alcalde

"Vull agrair al regidor Roldós, al tècnic de Medi Ambient i a tots els tècnics per haver treballat durant mesos per aconseguir aquests plecs per al nou contracte de la recollida de residus i la neteja viària"

"Moltes gràcies a tots els grups: estic convençut que tots posarem de la nostra part perquè el porta a porta sigui un èxit"

"És el contracte més important que tenim tant per dotació com per durada"

Podeu recuperar la sessió plenària al canal de YouTube de l'Ajuntament, clicant aquí.

Ple extraordinari de 9 de novembre de 2021

Informació relacionada
A partir de dimarts 27 de setembre, a l'Espai Labandària i a l'Oficina de Turisme
Ja es pot consultar el nou espai web dedicat a explicar la implantació del nou sistema de recollida d'escombraries a Llavaneres, que s'engegarà al mes d'octubre
En una trobada a la sala de plens, també se'ls ha informat de la nova normativa dels pisos turístics
Les escombraries es recolliran a la porta de casa, a excepció del vidre
Diputació de Barcelona
^