X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 23.02.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Ajuntament presenta el porta a porta als administradors de finques
En una trobada a la sala de plens, també se'ls ha informat de la nova normativa dels pisos turístics

L'Ajuntament de Llavaneres ha convocat, aquest matí, els administradors de finques de la vila per explicar-los els canvis que el nou sistema de recollida de residus suposarà per als veïns. El consistori va aprovar en el ple d'ahir al vespre l'adjudicació del nou servei de recollida d'escombraries i de neteja viària a l'empresa Fomento, Construcciones y Contratas (FCC). La previsió és que a partir de mitjan 2022 desapareguin les àrees de contenidors dels carrers i les escombraries es passin a recollir a la porta de casa.

A partir d'aquest estiu, el sistema de recollida d'escombraries canviarà totalment. Ja no haurem de deixar la brossa als contenidors com fins ara, a excepció del vidre. La resta de fraccions es recolliran, seguint un calendari, a la porta de casa. Es tracta d'una informació que ha d'arribar a tota la població, als 6.000 habitatges i és per això que prèviament es posarà en marxa una campanya informativa per explicar als veïns què és la recollida porta a porta de residus, perquè hi aposta Llavaneres i què suposarà per als seus hàbits diaris.

En una primera acció comunicativa, els veïns van rebre a les bústies aquest full informatiu; també ens n'hem fet ressò a la revista municipal. Avui, continuant amb aquest objectiu prioritari d'explicar el nou sistema porta a porta a la població, la regidoria de Medi Ambient i l'Alcaldia han convocat els administradors de finques. Després d'explicar-los els detalls del nou sistema de recollida, se'ls ha demanat que traslladin la informació i les novetats a les comunitats de veïns del poble.

Els habitatges d'ús turístic

La trobada també ha servit per posar al dia els administradors de finques de la nova ordenances per regular el sector dels habitatges d'ús turístics (HUT). Des de la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum i Turisme fa mesos que s'hi treballa perquè aquesta opció d'allotjament turístic sigui un exemple de convivència ciutadana i respecte per la resta de veïns i per l'entorn. El projecte es va posar en marxa el desembre del 2020, sota el lema Preparant-nos per a la reactivació. Llavaneres per un turisme de qualitat. Més informació, aquí. A més, l'estiu passat es va portar a terme aquesta campanya de comunicació a favor d'un turisme responsable.

A la trobada hi ha assistit l'alcalde, Nani Mora, el regidor de Medi Ambient, Jordi Roldós, la regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum i Turisme, Teresa Vidal, i personal municipal, entre d'altres, el cap de la Policia Local.

Reunió a la sala de plens

Informació relacionada
A partir de dimarts 27 de setembre, a l'Espai Labandària i a l'Oficina de Turisme
Ja es pot consultar el nou espai web dedicat a explicar la implantació del nou sistema de recollida d'escombraries a Llavaneres, que s'engegarà al mes d'octubre
Les escombraries es recolliran a la porta de casa, a excepció del vidre
El ple ha aprovat per àmplia majoria els plecs de clàusules del nou contracte de recollida de residus i de neteja viària
Diputació de Barcelona
^