X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 07.04.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
'Els Llull de Llavaneres', en la vigília de Sant Jordi
La conferčncia anirŕ a cŕrrec de Ferran Manau, membre fundador del Museu Arxiu de Llavaneres, i es farŕ divendres 22 d'abril, a les 19.30 hores, a la sala de plens

El Museu Arxiu de Llavaneres participa en els actes de Sant Jordi 2022 amb una proposta molt interessant. Es tracta d'una xerrada que posarà llum a la història. Ferran Manau, membre fundador del Museu Arxiu de Llavaneres, explicarà qui era la família Llull de Llavaneres. La conferència es farà a la sala de plens de l'Ajuntament, el divendres 22 d'abril, a les 19.30 hores, i es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l'Ajuntament.

Els Llull de Llavaneres

Exposició documentada sobre la familia Llull de Sant Andreu de Llavaneres, des de l'any 1170 fins al 1915, quan la nissaga es va extingir. Ferran Manau explicarà les connexions amb els Llull de Barcelona i els Llull de Mallorca. Farà una descripció genealògica de la familia, estudiant el tronc central dels hereus i les diferents hereves de la nissaga. El ponent també s'endinsarà en les implicacions de persones de la familia Llull que es van enfrontar al poder feudal contra Guillem de Castellvell, senyor del Far, primer, i Pere Joan Ferre, senyor de Burriac i baró del Maresme, després. Finalment, els assistents podran conèixer detalls del patrimoni de la familia Llull i de la seva desfeta.

El ponent

Ferran Manau i Graupera és nascut a Sant Andreu de Llavaneres l'any 1944. Pèrit Industrial Electricista per l'Escola de Pèrits Industrials de Barcelona, és màster en Màrqueting per l'escola EMI de Barcelona, on va ser professor de Tècniques de Venda Industrials. Membre fundador de l'entitat del Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres, en va ser director durant els primers 23 anys. Ferran Manau és també genealogista i membre de la Societat Catalana de Genealogia i Heràldica.

Els Llull de Llavaneres

Informació relacionada
Dissabte, 23 d'abril de 2022
Dissabte, 23 d'abril de 2022
Dissabte, 23 d'abril de 2022
Dissabte, 23 d'abril de 2022
Celebrem Sant Jordi amb la lectura
Dissabte, 23 d'abril de 2022
Taller de punts de llibre a cŕrrec d'Imma Dorda
Divendres, 22 d'abril de 2022
A cŕrrec de Ferran Manau
A causa del mal temps, l'hora del conte i el lliurament de premis de la Mostra Literŕria es traslladen a la sala de plens; el concert, s'anul·la
Per participar-hi, cal anar a la Biblioteca fins al 21 d'abril i fer allŕ la il·lustració
El termini per demanar el permís i abonar la taxa finalitza l'1 d'abril
Publiquem les bases de la convocatňria: els treballs es poden presentar fins a l'1 d'abril
Diputació de Barcelona
^