X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 03.05.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres recupera el pelegrinatge a Montserrat per la Llorita
Organitzat per la parròquia, cinc llavanerencs van caminar 81,5 quilòmetres en gairebé 18 hores

Cinc llavanerencs han fet un pelegrinatge a Montserrat, seguint una antiga tradició de la parròquia de Llavaneres de la diada de la Mare de Déu de la Llorita, que es va commemorar diumenge 1 de maig. Són Jordi Vergés, Joaquim Martí, Xevi Usas, David Barnada i Guillem Coll. El pelegrinatge el va organitzar el rector de la parròquia de Llavaneres, mossèn David Navarro. Amb aquest pelegrinatge, Llavaneres ha volgut recuperar aquesta antiga tradició del poble.

El viatge va començar dijous 28 d'abril; després de missa, el mossèn va entregar les pregàries del poble i va beneir els pelegrins. A continuació, els assistents a missa van sortir a acompanyar-los en les seves primeres passes. Tot seguit, van iniciar el camí seguint l'itinerari previst, carregats amb les motxilles. Després de 81,5 km i 17 hores i 45 minuts, van arribar a Montserrat. Un cop allà, els va rebre en nom del monestir el monjo Joan Maria Mayol, que els va donar un certificat que reconeix l'arribada dels llavanerencs al monestir; un document, que els pelegrins van retornar al rector, dissabte, a la tornada a Llavaneres.

Els orígens

Revisant l'arxiu, el rector de Llavaneres va trobar que durant la celebració de la festa de la Mare de Déu de Llorita, fins al segle XVI, els vilatans de Llavaneres portaven les seves pregàries o demandes a la Mare de Déu de Montserrat. El dia de la celebració, també baixaven en processó la imatge de la Mare de Déu, des de l'ermita fins al poble. Un cop recollides, sortia un pelegrí a portar totes les demandes fins a Montserrat.

Informacions relacionades

L'església antiga i l'ermita de la Mare de Déu de la Llorita

Peregrinatge a Montserrat.

A l'arribada a Montserrat

Diputació de Barcelona
^