X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 06.07.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Comunicat: subvencions a les entitats per a activitats culturals

L'Ajuntament de Llavaneres ha aprovat una convocatòria de subvencions extraordinària dotada amb 40.000 euros per solucionar els problemes d'endarreriment amb el pagament d'activitats culturals a entitats locals registrades en el Registre Municipal d'Associacions i Entitats Ciutadanes de Llavaneres (RMAEC). Les bases ja han estat aprovades, les podeu consultar aquí.

Les entitats locals de Llavaneres podran presentar factures d'activitats culturals realitzades durant els anys 2020, 2021 i 2022. En aquests moments, la convocatòria està en procés de publicació; la previsió és que les sol·licituds es puguin presentar a partir de mitjan juliol. Un cop s'obri el procés, les entitats disposaran de trenta dies per completar la petició.

El govern municipal vol expressar que:

1.- Lamenta la situació a la qual s'ha arribat a causa dels problemes burocràtics amb el pagament d'aquestes factures.
2.- S'està en contacte amb les associacions registrades en el RMAEC que s'hi han vist implicades.
3.- Té el màxim respecte i agraïment cap a totes les entitats sense ànim de lucre que treballen per al foment de la cultura popular catalana i de la vida social de Llavaneres.

La prioritat actual del consistori és fer efectius aquests pagaments endarrerits i resoldre aquesta situació. En aquest sentit, es posa a disposició de totes les entitats i també de les seccions d'aquestes entitats per atendre qualsevol dubte o reclamació.

D'altra banda, vol fer palès que l'actual legislació és molt restrictiva pel que fa al pagament del 100% de les despeses derivades de les activitats que organitzen les entitats locals.

Amb tot, l'Ajuntament vol agrair l'esforç a les entitats que, malgrat tot, continuen programant activitats culturals al municipal, ja sigui en col·laboració amb el consistori o sense.

L'Ajuntament entén el malestar que ha comportat que entitats o seccions d'entitats no participin del programa de la Festa Major d'estiu i desitja posar fi a aquest bloqueig.

Diputació de Barcelona
^