Botó que mostra/amaga menú lateral
Dimecres
2
novembre
2022
(*fins al 25-11-2022)
Literatura
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Agenda
Exposició: 'Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida'
Del 2 al 25 de novembre, a la Biblioteca municipal de Llavaneres.

Per commemorar el centenari del naixement de Gabriel Ferrater (Reus, 1922 - Sant Cugat del Vallès, 1972), considerat un dels grans poetes catalans de tots els temps, que va excel·lir també com a crític d'art i de literatura i va renovar l'estudi i l'ensenyament de la lingüística, la Biblioteca de Sant Andreu de Llavaneres acollirà, del 2 al 25 de novembre del 2022, l'exposició 'Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida', unint-se així als actes que es realitzen durant l'Any Gabriel Ferrater.

L'exposició pren el títol d'un fragment d'una carta que Gabriel Ferrater va enviar a la seva mare des d'Hamburg el novembre del 1963: “No us cregueu que el meu treball sigui massa matador. Consisteix en llegir més o menys un llibre cada dia, i al capdavall és el que he fet tota la vida”. Amb la lectura com a eix vertebrador, doncs, l'exposició repassa les diferents etapes vitals i intel·lectuals de l'autor: un resum de la seva vida i la seva relació amb les matemàtiques, l'art, el món editorial, la poesia, la lingüística i la docència.

Produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, està ideada per Jordi Cornudella, comissari de l'Any Gabriel Ferrater, i dissenyada per Jordi Romero.

Lloc Vestíbul de la Biblioteca Municipal, Closens, 65
Data 2 de novembre de 2022 fins al 25 de novembre de 2022
Durada 2 al 25 de novembre del 2022 en horari d'obertura de la biblioteca
Organitza Biblioteca Municipal, Institució de les Lletres catalanes i Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya
Preu gratuďt
Tipus d'acte Literatura
Diputació de Barcelona
^