Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 22.11.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres assoleix el 73% de recollida selectiva domiciliària en el primer mes del porta a porta
La fracció resta s'ha reduit en un 70% respecte el mateix període de l'any anterior

El sistema porta a porta de recollida d'escombraries dels domicilis ha incrementat significativament el reciclatge de residus en només un mes des de la seva posada en marxa, el passat 17 d'octubre. Les xifres són molt positives: l'augment del percentatge de residus s'enfila a hores d'ara fins al 73%. Aquesta xifra representa gairebé una reducció del 70% de la fracció resta en relació al mateix període de l'any passat. Són unes primeres dades que comencen a marcar una nova tendència. 

Des de la Regidoria de Medi Ambient volen fer arribar un missatge de felicitació a tots els veïns que estan treballant per adaptar-se a aquest canvi d'hàbits, que ha requerit compromís, col·laboració i paciència.

La valoració 

Jordi Roldós, regidor de Medi Ambient

"Posar en marxa un nou sistema de recollida com el porta a porta pot generar malestar i incomprensió; a Llavaneres no ha estat una excepció, però les indcidències es van reduint dia a dia i la valoració per part del consistori és molt positiva".

Les dades 

  • En aquests moments, a Llavaneres estem reciclant un 73% dels residus.
  • Durant el primer mes del porta a porta a Llavaneres, del total de residus domèstics que s'han recollit, només un 12% han correspost a la fracció resta, que és la que s'incinera.
  • A aquest 12% de fracció resta del porta a porta, s'hi han d'afegir els residus de la neteja viària, del tèxtil sanitari i els abocaments a la via pública, que suposen un 15%.
  • La fracció resta s'ha reduit en un 70%, aproximadament, en relació a l'any anterior.

Recollida total en % *

NOTA | Per calcular el percentatge total de recollida selectiva del municipi, caldrà afegir les dades de recollida de la deixalleria municipal. Quan es tanqui el mes de novembre, el primer mes complet de porta a porta, disposarem de totes les dades per fer el càcul de recollida selectiva global a Llavaneres (domiciliària i deixalleria).*

Porta a porta

Diputació de Barcelona
^