X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.11.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
El pintor Carles Castellví guanya el VI Concurs de Pintura i Escultura de Llavaneres
Mònica Vilert i Viola Hoffman també han estat guardonades

Carles Castellví i Pau, de Sant Boi de Llobregat, amb una pintura de tècnica mixta sobre tela titulada 'Trobar-nos', de 89 x 116 cm, és el guanyador del VI Concurs de Pintura i Escultura convocat pel Museu-Arxiu de Llavaneres. El segon premi l'ha merescut Mònica Vilert i Barnet, de Mataró, per una pintura de guix sobre llenç, sense títol, de 60 x 73 cm. El tercer premi ha estat per a Viola Hoffmann, de Barcelona, per la seva escultura en alabastre, corda i metall titulada 'Embrace, gravity and light', de 37x37x37 cm. Aquest és el veredicte del jurat d'aquesta sisena edició del concurs, que es va fer públic divendres 25 de novembre al vespre. Fins al 8 de gener es pot visitar a Can Caralt l'exposició amb les 21 obres seleccionades del VI Concurs de Pintura i Escultura del Museu.

NOTA | Dimecres 30 de novembre el Museu romandrà tancat per la festa local de Sant Andreu.

En aquesta edició del concurs s'hi han presentat 72 artistes. Del total d'obres, el jurat en va seleccionar 21 en una primera tria, que són les peces que ara es poden contemplar a Can Caralt, en l'exposició d'aquest certamen. Dels 72 candidats, 13 són de Llavaneres, 42 de Mataró i el Maresme, 14 de Barcelona i comarques barcelonines, 1 de les comarques de Girona, 1 de Madrid i 1 d'Amsterdam. El jurat, format per Rosa Codina-Esteve, professora de la Facultat de Belles Arts de Barcelona i artista, Pere Pascual, crític d'art, i Núria Poch, directora del Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró-Col·lecció Bassat, havia de decidir, en una segona tria, els tres guanyadors. El primer premi està dotat amb 1.500 euros i el dret a una exposició individual al Museu de Llavaneres; i a més, hi ha dues mencions honorífiques. 

Durant la tardor de 2023 es farà una exposició col·lectiva amb obres dels tres artistes premiats. A més, l'autor de l'obra guanyadora tindrà dret a una exposició individual durant el 2024 a la sala d'exposicions del Museu Arxiu. A criteri del jurat, s'ha fet una primera selecció d'obres que, juntament amb les premiades, s'exposaran en el Museu fins al 8 de gener de 2023.

 Horaris del Museu 

  • Dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h
  • Dissabtes, d'11 a 14 i de 17 a 20h
  • Diumenges i festius, d'11 a 14h

Avís: Els dies 30 de novembre; 6, 24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener, el Museu romandrà tancat. 

Els guanyadors del VI Concurs de Pintura i Escultura de Llavaneres, amb el primer premi.
Els guanyadors del VI Concurs de Pintura i Escultura de Llavaneres, amb el primer premi.
Guanyadors del VI Concurs de Pintura i Escultura de Llavaneres
Els guanyadors del VI Concurs de Pintura i Escultura de Llavaneres, amb el segon premi.
Els guanyadors del VI Concurs de Pintura i Escultura de Llavaneres, amb el tercer premi.
Els guanyadors del VI Concurs de Pintura i Escultura de Llavaneres, amb el tercer premi.
Diputació de Barcelona
^