X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Homenatge al primer bibliotecari de Llavaneres
El consistori estŕ preparant l'acte de bateig de l'equipament per al proper diumenge 19 de març

Eric Font i DanielLa Biblioteca de Llavaneres s'ha batejat amb el nom d'Enric Font i Daniel (1927-2017), en memòria de qui va ser el primer bibliotecari de la vila. Per donar-ho a conèixer i com a acte d'homenatge, l'Ajuntament de Llavaneres prepara una gran festa el proper diumenge 19 de març. L'acte començarà a un quart de dotze del matí amb les portes obertes a la biblioteca i la descoberta de la placa commemorativa. Tot seguit es presentarà el llibre d'estil de l'Ajuntament de Llavaneres. A més, hi haurà una sessió especial de l'hora del conte per als infants i una taula rodona per parlar de la llengua catalana avui. Com a final de festa, es convidarà a un vermut popular amb música en directe.

Un apassionat dels llibres i de la llengua i la cultura catalanes 

Enric Font i Daniel, el 9 de maig de 1973.

Enric Font i Daniel va néixer el 20 de març de 1927 a Mataró. Després d’un anys com a treballador de la banca, va decidir estudiar Magisteri, va començar a treballar com a professor i es va establir amb la família a Llavaneres. Com a mestre de l’escola Eduardo Baeza Alegria de Llavaneres, va lluitar per aconseguir que s’hi ensenyés el català. Es va treure el títol de professor de Català i, a la mort del dictador Franco, en instaurar-se la llengua catalana a les aules, en va ser el professor titular. També va ser professor de Batxillerat.

Font i Daniel va ser un home de lletres, culturalment molt inquiet, i ràpidament es va involucrar en la vida social de Llavaneres: va entrar a formar part del Consell Parroquial i va ser soci fundador d’El Casal de Llavaneres. Aquesta inquietud també el va portar a adonar-se que el municipi no tenia un espai on la gent pogués consultar, llegir i gaudir dels llibres, i va començar a treballar perquè Llavaneres tingués una biblioteca. Amb el suport Alberto Alarcón (alcade del 1974 al 1987), plegats van demanar consell a la Diputació de Barcelona, que tan sols demanava dues condicions: un espai i una persona que estigués al capdavant de l’equipament.

El 9 de maig de 1973, Sant Andreu de Llavaneres va obrir les portes a la seva primera biblioteca municipal, als baixos de l’ajuntament. Durant quinze anys, Enric Font i Daniel en va ser el director.

Diputació de Barcelona
^