X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.05.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Activació del 4G i 5G a Llavaneres
El desplegament d'aquest serveis poden produir afectacions en el senyal de TDT

Llega700 és l'entitat gestora que s'encarregarà de solucionar les afectacions que succeeixin a la recepció de TDT motivada per les emissions de la tecnologia 4G i 5G. Si detecteu algun tipus de problema en la visualització dels canals de la Televisió Digital Terrestre, us hi podeu posar en contacte per telèfon gratuït (900 833 999) o per correu electrònic (ayuda@llega700.es). 

Les xarxes mòbils 4G i 5G arriben per millorar la velocitat de connexió a internet, serveis de televisió, vídeo i música sota demanda, així com desenes de nous serveis que veuran la llum en els propers anys per aprofitar el gran potencial de la tecnologia.

La prestació dels serveis mòbils en aquestes bandes de freqüència pot comportar l'aparició de determinades afectacions a la recepció del senyal de TDT en els usuaris de Llavaneres que, anteriorment, utilitzaven aquest servei de televisió.

Per resoldre possibles afectacions, Llega700 gestionarà qualsevol tipus d´incidència que es pugui produir. Per aquest motiu, l'empresa ha habilitat un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i un correu electrònic (ayuda@llega700.es) al que poden recórrer tots els usuaris que necessitin sol·licitar l'actuació a les seves instal·lacions i, d'aquesta manera, poder restablir el servei TDT amb total normalitat.

El desplegament de les xarxes 4G i 5G es troba regulat el Reial Decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins aleshores s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, les freqüències esmentades van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

 Principals avantatges: més i millor cobertura 

Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a serveis i aplicacions innovadors, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres.

Llega700

Diputació de Barcelona
^