Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La pintura de Maria Girona, a Can Caralt
El Museu de Llavaneres exposarŕ vint-i-una obres de l'artista, provinents de la Col·lecció Bassat

El Museu de Llavaneres convida a visitar una selecció d'obres de la pintora, gravadora i activista cultural catalana Maria Girona (Barcelona, 1923-2015). La mostra s'organitza amb la col·laboració del Consorci del Museu d'Art Contemporani, amb motiu del centenari del naixement de l'artista, i grŕcies a la cessió de la Col·lecció Bassat. La inauguració es farŕ divendres 16 de juny, a les 19.30 hores, i es podrŕ visitar fins al 27 d'agost. La novetat d'aquest estiu és, justament, que el Museu obrirŕ les portes els divendres i els caps de setmana i festius de l'agost, un mes en quč tradicionalment la sala d'exposicions tancava.

 L'artista 

Maria Girona (Barcelona, 1923-2015) es va iniciar en el món de la pintura de la mà del seu oncle i, més tard, va estudiar a l'Acadèmia Tàrrega de Barcelona, on va conèixer el poeta i pintor Albert Ràfols-Casamada amb qui, juntament amb altres artistes, va formar el grup Els Vuit.

Amb Els Vuit va participar en la seva primera exposició col·lectiva, l'any 1946. Dos anys més tard, el 1948, va exposar al Primer Saló d'Octubre a les Galeries Laietanes. Entre el 1950 i el 1954 va residir a París, gràcies a una beca d'estudis del govern francès i el 1952 es va casar amb Ràfols-Casamada.

En tornar de França va començar a exposar individualment a Madrid i Barcelona. L'any 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2001 es va inaugurar a Capellades la Fundació Albert Ràfols-Casamada–Maria Girona.

La seva pintura es caracteritza per la utilització de colors suaus, de caire naïf, i per unes formes i figures simples d'un cert classicisme. La seva figura com a pintora, gravadora i activista cultural catalana és clau per a entendre el panorama artístic i cultural de la segona meitat del segle XX a Catalunya.

Visita'ns 

  • Dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20 h
  • Dissabtes, d'11 a 14 i de 17 a 20 h
  • Diumenges i festius, d'11 a 14 h

Som a Can Caralt, a la carretera de Sant Vicenç, 14, de Sant Andreu de Llavaneres.

 El rètol 

Cartell

Diputació de Barcelona
^