Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 19.07.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Ajuts per afavorir l'autoocupació de joves
El termini per demanar les subvencions finalitza el 20 de setembre a les 15 h

Fins al 20 de setembre a les 15 hores, els joves d’entre 18 i 29 anys poden sol·licitar un ajut per iniciar una activitat econòmica o professional com a persones treballadores autònomes. Més informació de la convocatòria, aquí.

fseEl Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat convoca un paquet de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves en el marc del Programa del Fons Social Europeu (FSE+) de Catalunya 2021-2027. El programa consisteix en un ajut de 15.120 euros; el requisit, a banda de l'edat del sol·licitant, és que l’activitat econòmica s’ha de mantenir durant un mínim de 18 mesos, ininterrompudament.

Amb aquesta mesura s’ajuda les persones joves a posar en marxa un projecte professional, tot garantint-los un ingrés mínim a l’inici de la seva activitat econòmica.

S’hi estableixen dues línies de subvencions: 

  • Línia 1: Actuacions per afavorir l’autoocupació de joves, en el marc del Programa FSE+, que tinguin domicili fiscal i, si s'escau, el centre de treball ubicat en un micropoble de Catalunya (menys de 500 habitants).
  • Línia 2: Actuacions per afavorir l’autoocupació de joves, en el marc del Programa FSE+, que tinguin el domicili fiscal i, si s'escau, el centre de treball ubicat a Catalunya.  

Requisits per sol·licitar l’ajut:

  • Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici de l’activitat com a persona treballadora autònoma.
  • Estar donat d’alta en el registre del programa de Garantia Juvenil, en situació “inscrit beneficiari”, el dia anterior a la data d’inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.
  • Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma, com a mínim, el dia abans de presentar la sol·licitud d’aquest ajut.
  • Mantenir i acreditar, amb informació fiscal i/o de facturació, la realització de l’activitat econòmica o professional per la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.
  • Tenir i mantenir el domicili fiscal (i, si s’escau, el centre de treball) a Catalunya al llarg dels 18 mesos.
  • Durant aquest temps, dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a millorar la gestió del negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat econòmica o professional desenvolupada.

El formulari de sol·licitud es pot obtenir al Canal Empresa o a l’apartat de Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya.  La petició s’ha de presentar per mitjans electrònics.

Diputació de Barcelona
^