Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 13.09.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Crida d'emergència d'ajuda al poble marroquí
Podeu fer-hi donatius a través del Fons Català de Cooperació

L'Ajuntament de Llavaneres vol informar la població de la campanya d'emergència que té en marxa el Fons Català de Cooperació per ajudar el Marroc en el procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada pel terratrèmol de divendres 8 de setembre. Si voleu col·laborar-hi, podeu fer-ne donatius. El Fons Català té una llarga trajectòria de suport al Marroc i impulsarà el treball de recuperació amb enfocament municipalista i territorial.

Com podeu fer donatius al Marroc?

LogotipDavant la catàstrofe humanitària causada pel terratrèmol al Marroc, es desaconsella la recollida i enviament de materials. Des del Fons Català es recomana participar-hi econòmicament fent donacions a ONG sobre terreny o vehiculant les aportacions a través de la nova campanya d'emergència d'aquest organisme. 

Les persones que a títol personal vulguin fer aportacions dajuda al poble marroquí, a través del Fons Català de Cooperació, tenen dues opcions: Bizum o transferència bancària. Trobareu totes les dades en aquest full de compromís d’aportacions privades.

La situació al Marroc

El sisme, de magnitud 6,8 graus, que es va produir divendres 8 de setembre a la nit, ha causat la mort d’almenys 2.122 persones, un balanç de víctimes que probablement augmentarà els pròxims dies. L’epicentre del terratrèmol ha tingut lloc a zones remotes del Gran Atlas, on es creu que rauen moltes de les víctimes.

El sisme també va sacsejar la històrica ciutat de Marràqueix, que és la ciutat més propera a l’epicentre. Cases i altres edificis de la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es van esfondrar. Marràqueix ha resultat greument danyada.

Les carreteres i les vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i, mentre els veïns i les autoritats s’afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissades de terra i les grans distàncies.

Diputació de Barcelona
^