Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.11.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
El Museu presenta aquest Nadal els pessebres d'Emili Solé
L'exposició s'inaugura divendres 24 de novembre, a les 19 hores, a Can Caralt, i s'hi podrŕ visitar fins al 28 de gener

El Museu de Llavaneres convida a descobrir aquest Nadal l'obra d'un artista andorrŕ resident a la Garrotxa, Emili Solé Carcolé. La mostra s'inaugura divendres 24 de novembre, a les set del vespre,  i es podrŕ visitar fins al 28 de gener.

Emili Solé és un escultor que fa unes figures de pessebre que la crítica reconeix “amb un estil molt personal i escultòric, els seus pessebres traspuen el bagatge d’anys de tradició. La seva obra suposa la revisió actualitzada del pessebre popular català. Sense cap mena de dubte, Emili Solé Carcolé és un dels grans figuraires del nostre país”.

Del 19 de novembre i fins al 28 de gener de 2024, el Museu de Llavaneres ofereix una exposició que explica l’evolució d’Emili Solé i Carcolé en aquest camp. Aquest artista andorrà establert a la Garrotxa ha passat per diferents fases. Però ha unit dues de les seves passions: l’escultura i el disseny gràfic per ordinador. Com diu ell, pot esculpir directament sobre el fang o des de la pantalla de l’ordinador.

En aquesta exposició no només es poden veure figures de pessebre. També hi trobareu personatges històrics a partir de dues sèries que l’artista ha creat recentment i per a l’exposició. En una s’exposen compositors d’òpera i l’altra sèrie està dedicada a dones que han fet història.

L'exposició 'Emili Solé, entre la tradició i la modernitat' pretén obrir un debat en relació amb aquesta problemàtica, més centrada en les tècniques d'elaboració que en els mateixos materials, encara que un factor condicioni directament l'altre. Emili Solé és l'elecció perfecta per veure l'evolució de l'obra d'un artista de formació clàssica, des de la tradició de l´escultura i el modelatge del fang, al modelatge informàtic amb impressió 3D.

L'exposició gira entorn d'aquest contrast entre la tradició i la modernitat, l'obra modelada i l'obra dissenyada i posa sobre la taula una sèrie d'interrogants sobre el futur d'aquest ofici sense denominació d'origen. També mostra com l'artista ha de buscar nous mercats per sobreviure. Com sempre ha estat des de temps immemorials.

Comissaris:
Jordi Montlló Bolart
Laura Bosch Martínez
Ferran Manau i Graupera

Horari de visites:
Del 24 de novembre de 2023 al 28 de gener de 2024
Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20 h
Dissabtes d’11 a 14 h
Diumenges i festius d’11 a 13 h
Tancat: 30 de novembre; 25, 26 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener.

 El cartell 

Cartell

 El catàleg 

Diputació de Barcelona
^