X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.11.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Informació i sancions per combatre els grans consums d'aigua
Aigües de Llavaneres obre una campanya informativa prèvia a la fase sancionadora

L'Ajuntament de Llavaneres està treballant intensament per fer front a l'actual situació de sequera. Des d'Aigües de Llavaneres s'estan portant a terme una campanya informativa per fomentar l'estalvi d'aigua entre la població i, en especial, entre els grans consumidors. És el pas previ a l'aplicació de les primeres sancions en cas que no es redueixi el consum d'aigua. Aquestes mesures estan en marxa des de fa mesos i es reforçaran arran de la declaració de l'estat de preemergència decretat per la Generalitat, que us expliquem aquí. I és que, en aquests moments, som a tocar del context d'emergència, que podria portar de la mà escenaris molt més restrictius i, fins i tot, talls en el subministrament. En aquest moment és urgent reduir el consum a 210 litres per persona i dia.

Des de fa mesos, a través del Servei Municipal d'Aigües de Llavaneres, s'estan implementant diferents mesures i accions per combatre la sequera. El principal repte és la conscienciació ciutadana, en especial dels grans consumidors. La campanya és informativa però és el pas previ a la fase sancionadora.

 Principals accions 

  • Enviament de cartes als grans consumidors advertint-los de la gravetat de la situació i de les properes accions en cas que no redueixin el consum d'aigua.
  • Detecció de frau en el consum d'aigua; des del mes de setembre se n'han detectat vuit casos. Es tracta de manipulació de comptadors o desviació de cabals, que poden comportar liquidacions econòmiques molt elevades, d'acord amb la fórmula que recull el reglament del servei d'abastament d'aigua potable.
  • Incoació dels primers expedients sancionadors per reg de jardins i per desviació de cabals.

NOTA | L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, com a administració competent en matèria de subministrament d’aigua potable, és responsable davant de l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat del compliment del límits establerts de consum. Responsabilitat que l'ens ha de traslladar a la ciutadania i, si s’escau, concretar amb la imposició de multes per sancionar conductes poc solidàries i incíviques, tenint en compte l'actual context de sequera i el fet que l'aigua és un bé escàs.

L'aigua s'esgota. Tanca l'aixeta! l'aixeta i el mon

Informació relacionada
Des de la declaració de l'estat d'emergència, s'han tancat 82 comptadors de comunitats de propietaris amb jardins i/o piscina
El consum s'ha de reduir a 200 litres per habitant/dia
Aquesta fase implica reduir el consum a 210 litres per persona i dia
Cal reduir el consum d'aigua de manera urgent: la situació és molt greu!
Diputació de Barcelona
^