Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 07.12.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
El Consell d'Infants es posa mans a la feina!
Aquest curs treballarà la invisibilització de la feina de les dones i els rols de gènere

L'Ajuntament de Llavaneres, l'Escola Serena Vall i  l'Escola Jaume Llull posen en marxa el nou curs del Consell d'Infants. Aquest any, l'objectiu és treballar la invisibilització de les dones al llarg de la història i en l'actualitat, aixió com els rols de gènere i el seu impacte en la societat.

El Consell d'Infants de Llavaneres va realitzar la primera sessió del curs escolar, dimecres 29 de novembre. La sessió es va centrar en com els rols de gènere poden afectar la vida d'una persona: el pentinat que una persona tria o el reconeixement que pot arribar a rebre en el seu àmbit professional...

Els infants van poder respondre diferents preguntes en aquest sentit i van participar d'activitats diverses per aprofundir en aquesta qüestió i començar a reflexionar sobre com els rols de gènere ens poden arribar a marcar. Tot seguit, es van mostrar fotografies de dones que no han tingut el mateix reconeixement que els homes, malgrat tenir el mateix mèrit, i els infants es van sorprendre de no conèixer-les.

Per a la propera sessió, s'ha acordat que els alumnes realitzin una recerca de dones importants en la història, i que en facin una llista. L'Ajuntament es compromet a triar-ne una per posar el seu nom a un carrer del poble, com a mostra del seu compromís amb la visibilització de la feina de les dones.

El Consell d'Infants de Llavaneres està format per alumnes de 5è i 6è de les dues escoles de primària del municipi. També en formen part l'alcalde, Àlex Neira, que és el president del Consell, i el regidor d'Educació, Joan Arnau, com a vicepresident. Hi estan convidats tots els regidors del consistori. En aquesta sessió inaugural hi van assistir els regidors Nadine van Loock i Tito Casado.

Consell d'Infants, collage

Diputació de Barcelona
^