Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 23.02.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Josep Maria Asensio presenta el seu poemari 'A trenc d'alba'
Serà dissabte 9 de març, a les 12 hores, a la Biblioteca Font i Daniel

El llavanerenc Josep Maria Asensio presenta el seu primer poemari 'A trenc d'alba' dissabte 9 de març a la Biblioteca municipal Font i Daniel. La cita és a les dotze del migdia. Asensio dedica aquest recull de poemes al seu fill Josep Maria Asensio Escudé, mort l'any 2015 a causa d'una leucèmia. Els beneficis que s'obtinguin de la venda del llibre s'adreçaran íntegrament a la Fundació Josep Carreras. Un llibre íntim on Asensio, a través de la poesia, recorda la memòria del seu fill.

La presentació comptarà amb la participació de l'autor, que estarà acompanyat per Anna Rossell Ibern, filòloga, crítica literària i escriptora. A més, hi haurà acompanyament musical amb Nico Baron, alumne de l'Escola Municipal de Música Llavaneres, a la guitarra.

Paraules de l'autor sobre el poemari 

L'1 de juny de 2015 el meu fill Josep M., a l'edat de 44 anys i a conseqüència d'una leucèmia, va fer el traspàs a aquella dimensió desconeguda per nosaltres, però que és l'espai d'esperança del retrobament. Tenia un diagnòstic complicat, tot i així, l'equip d'Hematologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, en aquells moments dirigit pel Dr. Benet Nomdedeu Tobella, i la Fundació Josep Carreras van lluitar fins a l'extrem, i es va aconseguir un donant per fer-li un trasplantament de medul·la, amb què, malgrat tot, no va ser possible salvar-li la vida.

Un aspecte molt important quan s'esdevé la mort d'un fill és la tranquil·litat de què s'hi ha fet tot el possible. Aquest és el cas de tota una família, la nostra, plena de sentiment de gratitud. La col·laboració de la Fundació Josep Carreras va ser essencial, així com el tractament que vàrem rebre tota la família, i el propi Josep M., per part del equip d'hematologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, tant des del punt de vista mèdic, com per l'acompanyament i ajuda psicològica.

La poesia, si bé cada dia està més present a la nostra societat, econòmicament no és agraïda, però sí que és una manera d'agrair públicament el que, en aquest cas, es va fer des de la Fundació Josep Carreras i l'equip d'hematologia de l'Hospital Clínic en favor del meu fill, amb independència que si es produís qualsevol benefici, aquest sigui emprat per la investigació que porta a terme la mateixa Fundació Josep Carreras.

És per això que tota la família i jo mateix volem que aquest llibre més que poemari, que no deixa de ser-ho, sigui un testimoniatge de gratitud. A efectes de patrocini, tot el que hem manifestat no és més que una declaració d'intencions, però sortosament sempre apareixen persones sensibles, aquest el cas d'en Salvador Alemany, president de SABA, que ha patrocinat l'edició d'aquest poemari 'A trenc d'alba', amb la finalitat que el producte íntegre de la seva venda, com és la voluntat de l'autor, sigui donat a la Fundació Josep Carreras.


   

Diputació de Barcelona
^