Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.05.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres s'incorpora a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP)
L'adhesió permetrà al municipi gaudir de suport tècnic, econòmic, administratiu i jurídic

L'Ajuntament de Llavaneres s'ha adherit a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP). Llavaneres sempre ha fet una gestió directa del servei i, ara, amb l'adhesió a l'entitat podrà col·laborar amb altres municipis catalans que també aposten per la gestió pública de l'aigua i també beneficiar-se dels serveis mancomunats que s'hi ofereixen.

Després de l'acord aprovat per unanimitat en el ple municipal del mes d'abril, Sant Andreu de Llavaneres és el sisè municipi del Maresme en sumar-se a l'AMAP. De la comarca ja en formen part Arenys de Munt, Canet de Mar, el Masnou, Sant Iscle de Vallalta i Vilassar de Dalt.

L'entitat, a més d'apostar pel creixement del sector de l'aigua pública al país, permet que els municipis que hi estan associats puguin mancomunar coneixements tècnics, econòmics, administratius i jurídics que millorin el servei públic que les administracions ofereixen als abonats.

Gestió directa al Maresme i a Catalunya

Actualment, al Maresme, hi ha cinc municipis que gestionen directament el servei municipal d'abastament d'aigua. Són Arenys de Munt, Argentona, Llavaneres, Mataró i Vilassar de Dalt, que concentren el 37% de la població de tota la comarca.

D'aquests cinc municipis, Llavaneres és l'únic que no fa la gestió a través d'una empresa pública municipal, sinó directament des de l'Ajuntament. Aquest mateix model d'Aigües de Llavaneres està implantat en un total de 436 municipis catalans -el 46% del total-, que aposten per la gestió pública, amb el servei d'abastament a càrrec del mateix consistori.

L'AMAP va ser constituïda l'any 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió pública de l'aigua així com donar suport als municipis membres de l'associació. Amb Llavaneres, ja són 75 els municipis, entitats i empreses públiques adherits a l'associació.

Aigües operari

Diputació de Barcelona
^