Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.05.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres rebrà ajudes per reparar les platges pels danys del temporal Nelson
L'Estat Espanyol destina 1,5 milions d'euros a restaurar el litoral de les comarques de Barcelona afectat pel temporal

A finals de març, el temporal Nelson va causar danys i desperfectes a les costes de Catalunya. L'Estat acaba d'aprovar una inversió de 3.360.000 euros en actuacions d'emergència per a la reparació de les platges catalanes afectades, entre les quals es troba la de Sant Andreu de Llavaneres.

Les costes de Tarragona, Barcelona i Girona rebran 3.360.000 euros per reparar els danys del temporal Nelson de finals de març, segons ha anunciat l'executiu estatal. El Consell de Ministres va acordar dimarts 14 de maig la declaració d'emergència de les obres. Es valora que la "intensitat especial" del temporal va causar "danys a la costa en general i, en concret, a diversos punts del domini públic marítim-terrestre, en els quals es fa necessari intervenir sense demora". 

Els danys ocasionats són la pèrdua de sorra en les platges, destrosses en mobiliari i desperfectes en instal·lacions urbanes. La desaparició d'aquestes platges significaria la pèrdua de la defensa de la costa, de l'hàbitat per a la flora i la fauna, i d'un espai públic per als veïns i per al turisme. Es considera de "vital importància reparar-les" per evitar que en cas d'un nou temporal de magnitud similar, la falta de defensa natural podria ocasionar destrosses més significatives. L'import per a les actuacions per a la demarcació de Barcelona és d'1,5 milions d'euros; en seran receptors els municipis de Pineda de Mar, Badalona, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.

Podeu consultar la nota de prensa aquí.

Temporal Nelson

Diputació de Barcelona
^