Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 10.07.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
500 participants i vint modalitats esportives, les xifres de les Olimpíades Populars 2024
El consistori reitera l'agraïment a totes les persones, entitats, empreses i administracions que han fet possible aquesta desena edició dels jocs

Llavaneres va tancar, diumenge 7 de juliol, les desenes Olimpíades Populars. Unes 350 persones van aplegar-se al parc de Ca l'Alfaro per assistir a la cerimònia de cloenda. Un comiat festiu i participatiu de nou dies de fer esport i de fer poble, barri a barri. L'Ajuntament de Llavaneres reitera l'agraïment al personal de la Regidoria d'Esports, als voluntaris de la Comissió Olímpica, als clubs i entitats i a les empreses i comerços locals, per fer possible aquest gran esdeveniment esportiu i social. Les Olimpíades Populars 2024 de Llavaneres han reunit, durant nou dies, del 28 de juny al 7 de juliol, prop de 500 esportistes, que han participat en vint modalitats esportives. Proves pensades per a esportistes a partir de dos anys i sense límit d'edat, i també per a persones amb diversitat funcional. Una gran festa de l'esport!

 Les dades 

  • Desena edició
    Les Olimpíades Populars es van posar en marxa el 1984 i s'organitzen cada quatre anys. L'edició de 2020 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia.
  • Els participants
    500 participants de totes les edats.
  • Les proves
    20 modalitats esportives, amb proves per a persones amb diversitat funcional.


Els principals moments 

Us els resumim amb imatges:

  • La inauguració. Divendres 28 de juny. Del mar al parc del Primer d'Octubre.
  • Les competicions. De dissabte 29 de juny a diumenge 7 de juliol, proves per esports i barris.
  • La cloenda. Diumenge 7 de juliol, al parc de Ca l'Alfaro.

 Nou dies intensos 

Llavaneres va inaugurar divendres 28 de juny la desena edició de les Olimpíades Populars. Tot un poble fent pinya en una cerimònia inaugural molt emocionant, que obria nou dies de competicions. Com és tradició, la deessa va arribar per mar amb la flama, acompanyada en aquest cas per l'equip de rem del CN El Balís, i va lliurar el foc olímpic als esportistes i clubs perquè pugessin la torxa pel passeig de la Riera, amb el suport de la Policia Local i de l'ADF Serralada de Montalt. Mentrestant, el públic va poder gaudir d'actuacions de dansa i patinatge al parc del Primer d'Octubre, gràcies a la col·laboració de Gim Llavaneres, CPA Llavaneres i Escenika Academia. L'encesa del peveter va anar a càrrec de Joan Rodríguez, un veí del poble que ha participat en la majoria de les Olimpíades Populars de Llavaneres. 

Tal com va assegurar l'alcalde, Àlex Neira, després de l'encesa del peveter: “Les Olimpíades són un gran mèrit col·lectiu. Competim, amb respecte, i sobretot construïm, barri a barri, el poble fort i unit que volem”. I aquest ha estat, justament, l'esperit de les Olimpíades Populars 2024 de Llavaneres, que es tanquen amb nota i havent fet possible tres grans reptes: la implicació de tot el teixit esportiu local, l'esportivitat en totes les competicions i la capacitat d'aquest esdeveniment d'enfortir la comunitat.

Com és tradició, la competició es va organitzar a través dels set barris de Llavaneres: Can Sans; Sant Pere i El Balís; Montalt, Catà i Grup Betlem; Centre; Avall, Matas i Can Amat; Canafort i El Puntó i Bell-Aire i Ametllareda. Cada barri, un color, que els esportistes lluïen a la samarreta. Per equips, es va poder triar entre bàsquet 3x3, cursa d'orientació, futbol 7, futbol sala i pàdel surf. Per parelles, els esports van ser bàsquet two-ball, caiac, caminada nocturna i pàdel. Individualment, es va oferir atletisme, bicicleta de muntanya, crossfit, cursa d'obstacles, dòmino, escacs, handbol, lluita, natació, patinatge, petanca, pitch and putt i tennis taula. En total, 20 especialitats esportives diferents, que es van disputar en diferents instal·lacions i espais municipals: Camp de Futbol Municipal, Pavelló Municipal, Casal de la Gent Gran, passeig de Jaume Brutau, Institut Llavaneres, plaça de la Vila, parc de la Llorita, parc de Ca l'Alfaro, Pàdel Park Llavaneres, parc de Sant Pere, Escola de Golf HCP1, Club Nàutic El Balís i la Piscina Municipal.

Les Olimpíades es van tancar diumenge 7 de juliol amb una gran festa de cloenda al parc de Ca l'Alfaro, que va comptar amb la participació dels Batubanyuts. A més, l'organització va lliurar les medalles d'algunes de les competicions i es va fer sorteig de regals, gràcies a la col·laboració dels comerços i empreses de la vila. En el seu parlament de cloenda, l'alcalde, Àlex Neira, i el regidor d'Esports, Carles Canals, van donar les gràcies, novament, a tothom per la col·laboració, l'esforç i la implicació demostrats aquests dies i durant els mesos previs de preparació de l'esdeveniment.

Cloenda  Cloenda

Informació relacionada
Tothom convocat diumenge 7 de juliol (18.30 h), al parc de Ca l'Alfaro, per acomiadar nou dies de competicions
No es podrà fer ús de la piscina gran durant el matí
Divendres, 28 de juny de 2024
Arribada de la deessa a la platja de les Barques
Us esperem al parc del Primer d'Octubre per a la cerimònia inaugural
Divendres, 31 de maig de 2024
Taula rodona moderada pel periodista esportiu Albert Roura
Us hi podreu inscriure telemàticament del 13 de maig al 16 de juny
Inscriu-t'hi a partir del 13 de maig!
'L'eriçó' protagonitzarà la campanya de comunicació dels jocs olímpics d'aquest estiu a la vila
Ja es poden veure, a la biblioteca, les propostes dels nens que han volgut participar en el concurs
Poden participar-hi els nens d'entre 8 i 16 anys residents al poble o que hi estudiïn
Dimecres, 25 d'octubre de 2023
Hi assistirà el regidor d'Esports, Carles Canals
Diputació de Barcelona
^