Botó que mostra/amaga menú lateral
Diumenge
20
març
2011
12:00h
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Agenda
Reobertura dels Rocs de Sant Magí
rocs st magí


El 20 de març s´inaugurarà la nova imatge de l´entorn dels Rocs de Sant Magí, un espai que s´ha volgut recuperar per la importància que suposa comptar amb un jaciment d´aquestes característiques a Llavaneres i potenciar-ne el seu coneixement entre la població.

Es tracta d´un jaciment neolític de 4.000 anys d'antiguitat i que està format per grans blocs granítics que constitueixen petites coves i passadissos. A més, els blocs exteriors estan units per murs de pedra seca que formaven un recinte tancat; un fet que no és gaire habitual en jaciments d'aquest període. Les primeres excavacions les va fer l'any 1966 el Museu de Mataró. Posteriorment, l'any 1986 en una nova campanya, es van trobar fragments de ceràmica.

Després d´anys de romandre envoltats de malesa, l´Ajuntament ha apostat per potenciar aquest espai pel seu interès turístic i antropològic. L'actuació que s´ha portar a terme inclou la col·locació d'una barana al llarg del perímetre del recinte, de tres bancs per seure-hi i de tres plafons informatius: un introductori a l'entrada i altres dos més específics sobre la muralla i la ceràmica localitzada a les excavacions.

El condicionament dels Rocs de Sant Magí s´ha finançat gràcies a l'ajut econòmic de la Diputació, a través de Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat (XBMQ), que ha finançat el 50% de l'actuació, a més del cost íntegre de la redacció del projecte.

Lloc Final de l'avinguda de Supermaresme
Organitza Museu-Arxiu de Llavaneres
Diputació de Barcelona
^