X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 16.04.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
"Cants de Poetes", recital de Lieder a l'Escola Municipal de Música Llavaneres, dijous 26 d'abril

El proper dijous 26 d’abril se celebrarà la primera edició del cicle Cants de Poetes, per part de la mezzosoprano i professora de cant Rosa Maria Campasol. El concert tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música Llavaneres, a partir de les 20:30 hores. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom que vulgui gaudir-ne.

M. Rosa CampasolCants de Poetes és un concert didàctic per a conèixer i entendre una de les músiques més cultes que ha existit mai, el Lied. Es tracta d’una composició que sorgeix als països alemanys, escrita per a un cantant amb acompanyament de piano. El gran representant del Lied és el compositor Franz Schubert, qui va musicar molts poemes de coneguts poetes de l’època, com Goethe o Heine. Durant el concert didàctic es parlarà també d’altres compositors, més concretament de Schumann, Brahms, Strauss i Wolf.

La mezzosoprano i professora Rosa Maria Campasol situarà als assistents en l’època històrica en què vivien, explicarà algunes anècdotes, les influències musicals de les que bebien i altres aspectes relacionats amb les seves obres i vides. La finalitat principal és la de poder fer un anàlisi de l’obra i gaudir de la interpretació en directe per part de la mezzosoprano, d’Alfons Miró al piano i de Toño Cabo al violoncel. L’objectiu és aprendre a escoltar tots els detalls amagats en la partitura: text, poesia, tempo, dinàmiques, acompanyaments i tots els elements que la conformen. Per a poder entendre millor l’obra i augmentar el plaer amb la seva comprensió. Per aquest motiu, en començar el cicle, estaran a la venda els llibrets amb els Lieder originals en alemany, acompanyats de la seva traducció al català.  

A l’espai final Lied a la Carta, inclòs dins el Cicle, els assistents podran escollir les obres o Lieder que els agradaria escoltar. D’aquesta manera, podran participar en l’elecció del repertori i confecció del programa, per tancar aquesta primera sessió.

 

DADES D’INTERÈS

Acte >>    Cants de Poetes, concert didàctic per Rosa Maria Campasol
http://www.facebook.com/rosacampasolterrats
Dia >>     26 d’abril de 2012
Hora >>   20:00 hores
Lloc >>    Escola Municipal de Música Llavaneres. C/Camí de Can Caralt s/n
Preu >>   Entrada gratuïta
Per a més informació, podeu consultar: www.recitals.cat

Nota biogràfica

Mezzosoprano maresmenca nascuda a Arenys de Munt i for­mada dins el prestigiós cercle del Conservatori del Liceu de Barcelona, on obté el Títol Superior de Cant. En contínua for­mació, amplia el seu repertori liederístic, operístic i d’oratori, i el complementa amb treballs d´interpretació, sota el mestrat­ge de Mercè Puntí. Posteriorment i fins a l’actualitat és tutelada pel tenor i mestre Joan S. Ferrer i Serra. Vocacionalment entregada a l’ensenyament imparteix classes de Cant, llenguatge musical i cant coral. La seva vessant pedagògica l’ha portada a crear nous formats de concert per aproximar l’art del Cant a di­ferents públics. Compagina la seva vessant pedagògica amb la de concerts. Recentment ha participat en diverses actuacions com l’espectacle Musical? de Pep Plaza i Eskakejats, i la 3a edició del concert Músics de casa de Càritas Mataró.

Diputació de Barcelona
^