Governar un poble exigeix plantejar els reptes de futur i, alhora, gestionar el dia a dia. I cal atendre totes dues tasques. A mig-llarg termini, definir necessitats: instal·lacions i equipaments per a evitar que el futur ens atropelli: quč farem per disposar d´un parc d´habitatge dotacional on gent gran sense propietat o recursos pugui viure dignament, amb serveis compartits; cal pensar com i on s´ha d´ampliar el CAP (al centre o a Sant Pere); quin model comercial es vol: un que atengui les demandes ciutadanes o un per defensar interessos de grup...
Alhora que mirem al futur, cal atendre el present. No es pot somriu orgullós per un premi de Vila Florida mentre no netegen bé carrers o ŕrees de contenidors; o mentre un matalŕs o un moble queda 2 dies en una cantonada sense recollir tot i haver trucat al servei municipal. Perň somriuen i diuen que tot va bé.
En aspectes socials, queden encara punts bŕsics per atendre. Un govern sensible ha de treballar per a que el preu dels llibres o del material escolar, o el cost d´una sortida de colňnies o la quota de l´escola bressol no marginin famílies o infants separant entre qui té o no diners. No en aquests temes bŕsics. O si diem que som poble d´acollida que no sigui sols per sortir a la foto, qüestionem quč fa realment l´Ajuntament...
Quan comencin les promeses electorals, demanem fets i responsabilitats pel que no s´ha fet; que no valgui amb l´eslňgan o la foto. Sentit crític i valorar realitats, fets. Mireu i valoreu.
Es parla de “construir república”. La “res publica”(la cosa pública) és el que és de tots. Per quč no aspirar a “construir poble”? un poble de tots, on no es deixi ningú enrere; un Llavaneres que posi la gent en el centre de la política i, sobretot, on als governants els preocupi assolir el futur i no només assolir el poder.