Portada Marcs 2024 Població Jardineria Municipal
Botó que mostra/amaga menú lateral
Jardineria Municipal

 CONTACTE 

Si voleu traslladar algun comentari o suggeriment a l'àrea de Parcs i Jardins, podeu emplenar el formulari de contacte amb l'Ajuntament.

 El nostre compromís 

AQUÍ FEM LLUITA BIOLÒGICA

La lluita biològica en la gestió integrada de plagues (GIP)  

La GIP consisteix a utilitzar mètodes i estratègies de protecció pels vegetals, utilitzant les mesures adequades per prevenir el desenvolupament de plagues utilitzant, per exemple, productes fitosanitaris de forma sostenible i amb un menor risc per la salut humana i el medi ambient Davant d'una plaga s'han de seguir les pautes d'actuació de la GIP en el següent ordre:

Lluita biològica - Pautes d'actuació

 Control biològic 

S'utilitzen organismes vius, els seus recursos o productes, amb la finalitat de prevenir o reduir pèrdues per danys generats per un organisme plaga.

  Control biològic-natural  

ocell processionaria

  Control biològic-conservació  

Es tracta de la manipulació humana en l'ambient o les pràctiques que s'hi apliquen per millorar l'efectivitat dels enemics naturals (EN) ja establerts.
Consisteix en :

  • Reduir els fitosanitaris perquè que s'estableixin els EN
  • Evitar accions culturals que afavoreixen plaga (com podes mal gestionades)
  • Maneig de l'hàbitat dels enemics naturals (crear refugi i aliment)

hotel insectesparterre vivacessembra prat florit

  Control biològic-augmentatiu  

Es tracta de la utilització d'enemics naturals que ja es troben al medi natural per un període de temps determinat. Consisteix en alliberar poblacions d'insectes i/o àcars criats en captivitat perquè depredrin i/o parasitin plagues.

parasitoidmarieta

alliberament 1alliberament 2

El control biològic, a través dels seus diferents mètodes, permet gestionar i mantenir les plagues del verd urbà en nivells baixos, reduint o evitant l'ús de productes químics fitosanitaris.

Lluita biològica  

Diputació de Barcelona
^