Can Caralt
Carretera de Sant Vicenç, 14
937 929 282
museuarxiu@ajllavaneres.cat
museullavaneres.cat
El Museu, també a Viquipèdia
Museu:
Dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h
Dissabtes, d'11 a 14 i de 17 a 20h
Diumenges i festius, d'11 a 14h
Els dies 30 de novembre, Sant Andreu; 6, 24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener, el Museu romandrŕ tancat.
Arxiu:
De dilluns a divendres, de 9 a 14h
Dilluns i dimecres, de 16 a 19h
ACTUALITAT
'Parlar de Silencis', Rosa Solano. De l'1 al 24 de setembre de 2023.
Can Caralt, seu del Museu
El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres té la seu a l'edifici de Can Caralt, una masia del segle XVIII, Can Cassany, transformada en casa senyorial per Josep de Caralt i Argila a la segona meitat del segle XIX. Can Caralt acull també l'arxiu municipal que conté documentació des del segle XVI. El museu forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.
Compta amb col·leccions etnogràfiques del camp i de la llar, una de ràdios i una de càmeres fotogràfiques i projectors des de finals del segle XIX. La pinacoteca ocupa tota la primera planta de l'edifici i conté obres de pintors relacionats amb Llavaneres com els Masriera, Aureli Tolosa, Alexandre Cardunets, Joaquim Vancells, Rafael Durancamps, Opisso i de pintura catalana contemporània com Joaquim Mir, Ramon Calsina, Albert Ràfols-Casamada, Antoni Clavé, Eduard Alcoy, Antoni Tàpies, Joan Miró o Josep Guinovart. Des del maig de 2010, el museu disposa, a més, d'una nova sala dedicada a l'escultura, que dóna cabuda a un fons patrimonial amb noms com Manolo Hugué, Josep Maria Subirachs, Manuel Cusachs, Josep Maria Riera i Aragó, Rosa Serra i Joan Borrell i Nicolau.
El museu disposa també d'una sala on es realitzen exposicions temporals.
Visita virtual
Vídeo de presentació del Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres:
Clica a la imatge per gaudir d'una sorprenent visita virtual, en 360 graus, al Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres. És una producció de Xavier Roma:
Arxiu municipal
L'arxiu conté la documentació històrica del municipi i la d'altres fons procedents de donacions particulars. Disposa d'una sala de consulta amb quatre punts de lectura, una biblioteca auxiliar, una hemeroteca amb publicacions locals, servei de reprografia i un aparell lector reproductor de microfilms.
ACTIVITATS
MÉS INFORMACIÓ
XARXA DE MUSEUS