X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 02.02.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres decreta noves mesures per combatre la sequera
Es procedeix al tancament dels comptadors de les comunitats de propietaris amb jardins i/o piscina i de les dutxes de les instal·lacions esportives, i s'intensifica la campanya contra els grans consumidors particulars

L'alcalde de Llavaneres, Àlex Neira, ha presidit aquest matí una reunió amb les àrees del consistori afectades per la crisi de la sequera. La trobada ha servit per posar fil a l'agulla a les noves mesures que impulsarà l'Ajuntament de Llavaneres per fer front a la fase 1 de l'estat d'emergència per sequera decretada per la Generalitat i que des de la matinada del 2 de febrer afecta el municipi. Les noves accions es prendran conjuntament amb els consistoris de les 3 Viles. Neira es va reunir ahir amb els alcaldes de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, i de Caldes d'Estrac, Albert Batlle, per posar en comú la gestió de l'emergència per sequera. Tot seguit, us detallem les mesures extraordinàries que, de moment, posa en marxa l'Ajuntament de Llavaneres.

Més informació de l'emergència per sequera, aquí.

Ban d'Alcaldia: emergència per sequera.

A més de l'alcalde, a la reunió, hi han assistit els regidors d'Aigües de Llavaneres, Sostenibilitat i Parcs i Jardins, Josep Ruiz; el d'Urbanisme, Carlos Sánchez Nicolau; el d'Esports, Carles Canals; i la de Medi Ambient, Àngels Solà. També hi ha participat personal tècnic del servei d'Aigües, Medi Ambient, Esports, Obres i Serveis, Urbanisme i Comunicació; així com de la Policia Local.

 Mesures específiques 

Us detallem les mesures extraordinàries que, de moment, posa en marxa l'Ajuntament de Llavaneres:

  • Per complir amb la prohibició de regar zones verdes i jardins i d’omplir piscines, es procedeix al tancament dels comptadors de les comunitats de propietaris.
  • D'acord amb els municipis de les 3 Viles, es procedeix al tancament de l’aigua de les dutxes de les instal·lacions esportives.
  • Paral·lelament, s’intensifica la campanya sancionadora adreçada a particulars que superin en escreix els límits de consum establerts. A més de possibles sancions econòmiques, es procedeix a la reducció del cabal i la pressió d’entrada d’aigua dels habitatges.

 Ban d'Alcaldia 

Per explicar a la població les mesures adoptades per fer front a la sequera, l'alcalde ha dictat aquest ban d'Alcaldia. En el ban, a més d'explicar la gravetat de la situació i les mesures a prendre, es fa una crida a la col·laboració ciutadana.

Collage reunió sequera

Diputació de Barcelona
^