X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.11.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres aprova amb una ŕmplia majoria els comptes per al 2018

El pressupost posarà l’accent en reforçar l’estructura tècnica de l’administració i en el manteniment de les ajudes socials, d’habitatge i de suport a les entitats.

PleNovembreLlavaneres

El consistori va aprovar el passat dijous 16 de novembre els comptes per a l’any 2018 amb el suport dels grups d'ERC i Acord (al govern) i de CiU (a l’oposició), i els vots en contra de Ciutadans i el PP.

Millora dels recursos humans de l’Ajuntament
El regidor d’Economia, Albert Sala, va informar que el pressupost té l’objectiu de reforçar tot l’engranatge de l’administració municipal "amb la finalitat de poder donar un millor servei als ciutadans". Les àrees que es veuran reforçades a nivell de personal seran les de Cultura i Joventut, Recursos Humans, Llicències, Gent Gran, Via Pública, Museu Arxiu i Policia. Sala va defensar que "aquesta mesura serà vàlida tant per al govern actual com per als que vinguin posteriorment". Les incorporacions de personal, que seran progressives al llarg de l’any, tindran un cost de 65.000 euros.

Manteniment de l’accent social
El pressupost aprovat reforça el compromís del municipi en les prestacions per assistència domiciliària, les ajudes socials a les famílies més necessitades i les beques menjador a les escoles. Aquestes polítiques s’ampliaran l’any que bé amb quatre habitatges que es posaran a disposició de Serveis Socials per a cobrir les necessitats d’habitatge d’emergència social o per violència de gènere. En aquesta línia, Albert Sala remarca que aquestes actuacions demostren que "Llavaneres és ja avui un referent dins la comarca del Maresme en la prestació d’ajudes socials".

Reforç de la inversió
Un dels aspectes més destacats dels pressupostos és l’augment de la partida d’inversió, que servirà per seguir recosint el municipi amb millores al clavegueram, el servei d’aigua potable municipal, i manteniment de vials. Sala va afirmar que aquestes partides s’aniran incrementant durant l’any amb noves incorporacions d’ingressos. Des de l’equip de govern també es va destacar que el pressupost 2018 recull les propostes guanyadores del Pressupost Participatiu (valorades en 100.000€), com són la posada en marxa d'un programa de suport psicològic per a joves, un pla d’ajut per a persones amb discapacitat o l’eliminació de barreres arquitectòniques, entre d’altres. Consulteu les propostes escollides.

Participació de l’oposició
Pel que fa al posicionament de l'oposició, el portaveu Lluís Nogueras (CiU) comenta que el seu grup va votar favorablement als pressupostos "després que l’equip de govern acceptés incloure en el pressupost el compromís de contractar una persona per al Museu – Arxiu". Des del Partit Popular, el regidor Carlos Bartomeu lamenta que l’equip de govern "no hagi tingut en compte l’oposició a l’hora de negociar els pressupostos" i manifesta el seu desacord amb "les successives modificacions de crèdit que s’han acordat durant tot l’any". Finalment, el portaveu de C's, Carlos Sánchez, considera que "el pressupost no s’ha tramitat amb temps suficient i no s’ha obert el diàleg amb entitats, associacions i els grups municipals de l’oposició".

Diputació de Barcelona
^