Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 09.04.2014
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Ajuntament estalviarà 105.000 euros per any en retribucions a càrrecs electes
El ple va aprovar ahir la proposta, que no inclou cap dedicació exclusiva i que estableix retribucions variables, en funció de l'assistència a les sessions públiques

El ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va aprovar ahir, dimarts 8 d'abril, les retribucions dels càrrecs electes, que no inclouen cap dedicació exclusiva i que seran variables en funció de les assistències als plens, juntes de govern i comissions de delegats. La proposta va rebre els vots a favor dels 11 regidors del govern (CiU, ERC, GLL, PSC, SOS i regidor no adscrit) i el vot en contra del PP i dels tres regidors no adscrits de l'oposició. El regidor d'Hisenda, Albert Sala, va destacar que el nou consistori tindrà un cost de 150.000 euros per any, 105.000 menys que l'anterior, que suposava una despesa de 255.000 euros anuals. El nou govern municipal es compromet a traduir aquest estalvi en una gestió pública bona i responsable.

Els regidors de govern percebran un màxim de 850 euros al mes -amb un límit de 12 pagues-, tret de l'agost, en què no hi haurà sessions plenàries ni juntes. A més, els portaveus dels grups municipals rebran 25 euros per comissió informativa, amb un màxim de 12. Pel que fa a l'alcalde, la retribució màxima serà de 1.800 euros al mes, també a excepció de l'agost. La retribució dels regidors de l'oposició serà de 150 € al mes, sense comptar també el mes d'agost. D'altra banda, es convida el portaveu del grup municipal de l'oposició a participar en la junta de govern, amb la mateixa assignació. Cal tenir en compte que aquestes retribucions entren en vigor al mes d'abril i per tant només afecten 9 mensualitats.

En relació als grups municipals, el ple va aprovar una retribució de 100 euros fixes per grup i de 75 € per regidor, al mes, quantitat que no percebran els regidors no adscrits. Aquesta proposta s'equipara a l'aprovada pel ple d'organització del juny de 2011, que posteriorment s'havia rebaixat.

El titular d'Hisenda va explicar que les retribucions es marcaran per assistència seguint les recomanacions de la Federació i de l'Associació de Municipis, que així ho aconsellen als consistoris. També va detallar que s'han establert un màxim de dotze assistències remunerades, pel que fa als plens, i d'onze pel que fa a la Comissió de Delegats. Per tant, si se celebren més sessions, això no suposarà cap increment en les retribucions dels regidors. Davant la crítica dels regidors de l'oposició a les assignacions als grups polítics, Sala va convidar-los a parlar-ne en el marc del debat del nou pressupost i va manifestar la voluntat de consensuar aquest punt en cas que sigui possible.


Organització municipal

D'altra banda, el ple va aprovar per majoria, amb els vots a favor del govern i l'abstenció dels regidors de l'oposició, la resta de punts de l'ordre del dia. En va destacar la creació de la Comissió de Delegats, que seran sessions de treball integrades pels onze regidors de govern. També es va aprovar la creació i la constitució dels Grups Polítics Municipals, on cal remarcar la inclusió de Juan Manuel Garcia al grup de CiU.

L'ordre del dia també va incloure l'aprovació de la periodicitat de les sessions plenàries, que se celebraran l'últim dimarts de mes, a les 21 hores, excepte el mes d'agost; i la creació i composició de la Comissió Informativa Permanent i de la Comissió Especial de Comptes. Finalment, es va informar al ple del nou cartipàs municipal i del nomenament dels tinents d'alcaldia, tal com vam informar-ne dies enrere aquí.

Diputació de Barcelona
^