Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 22.05.2014
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Seny a les finances locals
El govern presenta públicament el pressupost municipal per al 2014, que aposta per reduir la despesa, eixugar dèficit i no arriscar-se amb grans inversions

Presentació pública del pressupost
Presentació pública del pressupost

L'equip de govern de Llavaneres va presentar, ahir al vespre, públicament, les línies estratègiques del pressupost municipal per al 2014. Els comptes pugen a 12.827.245 euros i, un cop s'aprovin en el ple del 27 de maig, entraran en vigor al mes de juliol. En l'apartat de despeses, hi destaca els 843.611 euros d'amortització de crèdit i els 118.250 euros de subvenció a entitats. Les inversions ascendeixen a 218.223 euros, i inclouen el condicionament de l'aparcament de Jaume Brutau i la renovació d'una canonada a la Roca de la Nao, entre altres obres. El regidor d'Hisenda, Albert Sala, va avançar que serà un pressupost "restrictiu en la despesa" perquè l'actual situació "no permet grans alegries".

"Aquest és el tarannà de l'actual govern municipal." Van ser les primeres paraules del regidor d'Hisenda, Albert Sala, ahir dimecres 21 de maig, en l'acte de presentació pública dels pressupostos municipals del 2014. L'acte, que es va fer a dos quarts de nou del vespre, va reunir una trentena de persones a la sala de plens i va ser una primera mostra de la voluntat de l'actual govern d'obrir la gestió a la gent del carrer. La salutació inicial va anar a càrrec de l'alcalde, Juan Manuel Garcia, que va agrair la presència dels assistents.

El regidor Sala va explicar, en primer lloc, que el govern no ha pogut obrir enguany un procés participatiu perquè hagués endarrerit encara més el pressupost i la prioritat és poder-lo tenir en vigor quan abans millor. El titular d'Hisenda va detallar, fil per randa, la proposta de pressupost i va assegurar que aquest any "no es crearà més deute". Al contrari, se n'amortitzarà.

Pel que fa a les inversions, va justificar que no s'hi hagi inclòs el projecte del pavelló municipal. "Hem considerat, per responsabilitat, esperar com a mínim a l'any que ve: no podem actuar a cegues", va assegurar, i va afegir: "Bona part de les subvencions estan garantides. Primer cal estudiar bé el cost de construir-lo i de mantenir-lo". Pel que fa a les subvencions a entitats, el regidor va explicar que de seguida que entrin en vigor els comptes es pagarà el 75% de les assignacions compromeses a les associacions.

Diputació de Barcelona
^