Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 30.10.2014
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Ajustant la pressió fiscal del 2015
La majoria de tributs es mantenen, s'incorporen bonificacions i l'IBI puja lleugerament a causa de la revisió cadastral

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va aprovar, dimarts 28 d'octubre, les ordenances municipals per al 2015. La majoria de tributs es manté respecte l'any passat, a excepció de l'IBI urbŕ, que pujarŕ a causa de la revisió cadastral, tot i que es rebaixa en un 7,5% el tipus impositiu. També cal destacar la incorporació de tres bonificacions, per afavorir les reformes d'accessibilitat i de mobilitat, per als vehicles histňrics i per als cursets de natació. El regidor d'Hisenda, Albert Sala, explica que, malgrat aquests canvis, la previsió és ingressar el mateix que el 2014.

Noves bonificacions

La majoria de tributs es mantenen i s'hi introdueixen tres bonificacions:

  • Impost sobre construccions i obres: es reduirà en un 50% la taxa als veïns que resolguin problemes d'accessibilitat i de mobilitat.
  • Impost de vehicles de tracció mecànica: es premiarà amb un descompte del 50% als vehicles històrics; una bonificació que l'any passat ja es va introduir per als vehicles elèctrics.
  • Cursets de natació: s'aplicarà un descompte del 10% al segon germà inscrit i d'un 15%, a partir del tercer germà.

"Amb aquestes bonificacions, posem fil a l'agulla al compromís d'introduir criteris socials a les ordenances, sense comprometre l'estabilitat de la hisenda local", ha declarat Albert Sala.

L'impost de béns immobles

L'excepció d'aquest model de congelació fiscal per al 2015 és l'Impost de Béns Immobles (IBI) urbà. Des de la revisió cadastral del 2012, l'increment anual fixe és d'un 10%, pujada que l'Ajuntament ha anat compensant amb la rebaixa del tipus impositiu. Per al 2015, el tipus de gravamen passa del 0,84 del 2014 al 0,78. Això vol dir que alguns ciutadans, en funció de les característiques de les seves propietats, veuran com el rebut de l'IBI creix lleugerament.

"Enguany, i de manera global, preveiem recaptar el mateix que el 2014 i, per tant, això ens obligarà a millorar la gestió i la nostra eficència per tal de fer front a les inversions i millores de servei previstes en el proper pressupost municipal", ha conclòs el titular d'Hisenda.

Aprovació provisional

La proposta del govern municipal va tirar endavant amb els vots a favor dels grups de CiU, ERC, GLL, SOS i PSC i del regidor no adscrit Salvador Ramon, i va topar amb el vot en contra dels sis regidors de l'oposició: els trets representants del grup municipal del PP i els tres regidors no adscrits, Bernat Graupera, Sandra Carreras i Josep Molins. Un cop publicat en els diaris oficials, s'obrirà el període d'exposició pública. Aquí podeu consultar l'anunci de l'aprovació provisional.

Diputació de Barcelona
^