X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 16.11.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Compte enrere per a la primera jornada participativa del Pla Educatiu de Vila (PEV)
En l'acte, que es farà dissabte, la sociòloga Marina Subirats parlarà sobre viles educadores

Es busca la implicació i el compromís dels llavanerencs en matèria d'educació.

Inscriu-te aquí: hi tens molt a dir!

Cal tota la tribu per educar un nenLa jornada de presentació que es farà dissabte ha de servir per explicar a tota la ciutadania en què consisteix exactament el Pla Educatiu de Vila (PEV) i també vol ser un punt de trobada per a tots els llavanerencs que vulguin implicar-se i participar en el debat de com podem fer una vila més compromesa amb l'educació. Tothom hi té cabuda, tant de manera indivudual com col·lectiva, a través de les entitats que ja treballen a Llavaneres.

L'acte l'obrirà l'acalde de Llavaneres, Joan Mora, i comptarà amb la participació de Rafael Homet, diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, i de Marina Subirats, catedràtica de sociologia de l'educació de la UAB, que farà la conferència El paper de les ciutats en l'educació.

A més es presentaran les conclusions de la primera diagnosi que s'ha fet, unes conclusions que serviran per afegir elements de debat als diferents tallers centrats en quatre àmbits: escolar, fora escola, formació d'adults / transició escola treball i coresponsabilitat educativa.

El Pla Educatiu de Vila (PEV) és un instrument estratègic i participatiu per fer possible el concepte de ciutat educadora i que entén que educar és un repte de tota la ciutadania. Per això el punt de partida del projecte és que l'educació va més enllà de l'escola i que és un procés que dura tota la vida. Per tant, es busca la implicació i el compromís dels llavanerencs i llavanerenques amb l'educació.

Per què és important que Llavaneres tingui un PEV? D'una banda, perquè l'educació és una eina fonamental en la construcció d'una societat millor en la lluita contra l'exclusió i les desigualtats socials, perquè gràcies al procés s'afavoreixen dinàmiques generadores de sentit de pertinença a la vila, es fomenta la implicació dels agents educatius i es reforcen els vincles entre la ciutadania i, en definitiva, es promou la participació, el sentit de ciutadania i s'enforteix la democràcia.

Save

Diputació de Barcelona
^