X
Emergčncia per sequera!
Notícies
15.10.2020
Tria final del Pressupost Participatiu 2021

La regidoria de Participació Ciutadana va tancar, en una sessió virtual, dimecres 14 d'octubre, el Pressupost Participatiu 2021. Finalment, dels 7 projectes més votats per executar-se durant l'any que ve, el més dotat econňmicament vol posar fil a l'agulla als problemes amb l'enllumenat de la via pública. La majoria de projectes escollits s'adrecen a les ŕrees d'Urbanisme i Obra Pública i Manteniment; també n'hi ha per a Mobilitat, Esports i Salut Pública.

Dimecres 14 d'octubre va tenir lloc la cloenda del Pressupost Participatiu 2021 de Sant Andreu de Llavaneres, en la qual es van presentar els resultats finals i es va agrair la feina realitzada als membres de l'equip de treball. Tal com es detalla en el document adjunt, els 7 projectes més votats van ser:

  • Millora de l’enllumenat als carrers més foscos de la vila
  • Instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals
  • Millora de carrers i instal·lació de barreres arquitectòniques
  • Instal·lació d'un gimnàs a l'aire lliure al parc de Sant Pere
  • Manteniment de la xarxa de clavegueram i neteja d'embornals
  • Elaboració d’un estudi de reurbanització del passeig de les Moreres
  • Compra de desfibril·ladors per a les dues escoles i per a l'institut 

En total, 100.000 euros repartits per a projectes de diferents àrees: 4 d'urbanisme, 1 de mobilitat, 1 d'Esports i 1 de Salut. En un recompte inicial, van faltar 6.700 euros, però durant l'acte de cloenda, i per una estreta majoria, es va decidir retallar dos dels darrers projectes classificats (la instal·lació d'aparells de gimnàstica al parc de Sant Pere i l'habilitació de barreres en carrers del poble per evitar que els vehicles estacionin a les voreres).  

La tria s'ha fet telemàticament, a través del web municipal, i el termini per votar va tancar-se el 12 d'octubre. Fins aquest dia, els membres de l'equip de treball van poder escollir entre els 12 projectes finalistes. A les portes de la tria final van quedar projectes com la construcció d'un porxo per a infantil a l'Escola Jaume Llull o la millora del parc del passeig de Jaume Brutau i del situat davant de l'Escola Serena Vall.

Aquesta és la quarta edició del Pressupost Participatiu, amb la qual l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha renovat el seu compromís amb la participació ciutadana i la transparència en la gestió. A través d’un sorteig es van escollir 400 veïns, que tenien l'oportunitat de decidir on s'han de destinar 100.000 euros de la partida d'inversions. Com a novetat d'aquesta edició, també es va convidar a formar-ne part a dos representants de cadascun dels set barris de Llavaneres. La declaració de l'estat d'alarma, al mes de març, va fer aturar el procés, però, i es va reprendre al mes de setembre sense cap sessió presencial. A més, tenint en compte el calendari, les inversions es consignaran en el pressuspost del 2021 i no d'aquest 2020.

En la sessió de cloenda, el regidor de Participació Ciutadana, Gerard Viladomat, va agrair la implicació dels participants i va convidar-los a estar ben atents a l'agenda de la regidoria: el proper dijous 22 d'octubre es presenta el procés 'Projectem el Labandària' i al novembre tornaran les assemblees de barri; en tots els casos, de manera telemàtica, a causa de la pandèmia de la Covid-19. Per la seva banda, el regidor d'Economia, Albert Sala, va assegurar que aquests 100.000 euros formaran part del pressupost i que la prioritat del 2021 serà executar els projectes escollits per la ciutadania. La sessió de tria final va obrir un interessant debat entre els assistents i els representants del govern municipal, entre els quals també hi van ser presents l'alcalde, Nani Mora, la regidora de Joventut, Ocupació i Igualtat, Nadine Van Loock, i la regidora de Benestar Social, Salut Pública i Habitatge, Gemma Martín.

Decidim Llavaneres 2021

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^