Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 28.10.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Els fets delictius continuen a la baixa a Llavaneres
Policia Local i Mossos d'Esquadra fan balanç anual en la Junta de Seguretat Local, que s'ha fet en format telemŕtic a causa de la pandčmia

La Junta de Seguretat Local va analitzar dimarts 27 d'octubre els fets delictius durant el darrer any a Llavaneres. Encapçalada per l'alcalde, Nani Mora, aquest organisme reuneix anualment Policia Local, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guŕrdia Civil i també representants de la delegació del govern de la Generalitat, per abordar temes de seguretat pública.

El nombre de fets delictius s'ha reduït per segon any consecutiu a Llavaneres, segons les dades presentades a la Junta de Seguretat Local. Des de l'octubre de 2019 i fins al setembre de 2020 la criminalitat ha disminuït en un 5,5%; una bona dada que s'afegeix al 16% de reducció dels fets delictius durant el mateix període de l'any anterior.

El descens del nombre de delictes s'ha detectat, tant pel que fa als delictes contra el patrimoni (-7,5%) com en els delictes contra la seguretat viària (-46,2%), en canvi s'ha registrat un increment de delictes contra les persones (+21,6%). Pel que fa al patrimoni, els majoritaris a Llavaneres, cal destacar la reducció del nombre robatoris amb força al domicili (-20,8%); en canvi, hi ha hagut un repunt dels robatoris amb força a l'interior de vehicles (+8,3%). També s'han incrementat els casos de maltractaments en l'àmbit de la llar, que han passat de deu a dotze casos denunciats.

L'inspector de la Policia Local, Lluís Silva, destaca que la rebaixa dels fets delictius és una gran notícia en especial pel que fa als robatoris amb força en domicilis: "És una gran dada que s'afegeix a la disminució de l'any passat, que va ser d'un 33%; en dos anys, la davallada és molt significativa".

Durant el darrer exercici, la Policia Local va realitzar prop de 10.000 serveis, la meitat dels quals en l'àmbit de la seguretat ciutadana. Els Mossos d'Esquadra i Policia Local treballen a Llavaneres de manera coordinada per reforçar l'eficàcia de la seva tasca. El nombre de detencions practicades pels dos cossos policials al llarg del darrer any ha disminuït, de 20 a 15, i el 60% han estat practicades per la Policia Local.

La Guàrdia Civil també va presentar les dades de la seva actuació al municipi, que se centra en controls al Port Balís, així com d'embarbacions i pesca, i també control d'armes i d'accessos a espais protegits. Entre d'altres, el cos va destacar que durant el darrer any han interposat quinze denúncies a Llavaneres, en alguns casos per incompliments de l'estat d'alarma. En aquest sentit, la Policia Local va aixecar un centenar d'actes per saltar-se el confinament entre mitjans de març i juny. Aquesta tasca de control de les mesures de seguretat per la Covid-19 ha continuat durant tot l'estiu i fins ara, per tal de denunciar situacions de consum d'alcohol al carrer, celebració de festes privades sense permís o també el fet de no dur mascareta, entre d'altres.

La Junta de Seguretat Local també compta anualment amb la participació de la subdirecció general de les Policies Locals de Catalunya, que aquest any no ha pogut assistir a la trobada de Llavaneres.

Petició del govern municipal

En nom del govern local, l'alcalde va reclamar que s'intensifiquin els controls a Llavaneres per lluitar contra la distribució de drogues. "Cal mantenir i intensificar la coordinació entre totes les forces de seguretat per aturar-ho; les dades són preocupants, l'accés a les drogues és cada cop més senzill i això fa enormement vulnerables els nostres joves: cal actuar", va exigir Mora.

Junta de Seguretat Local 2020

Diputació de Barcelona
^