X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 17.05.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Les 3 Viles impulsen el projecte 'Treball, talent, tecnologia'
Amb l'objectiu de fer costat a l'empresariat local i millorar l'ocupabilitat de les persones

Els ajuntaments de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d'Estrac impulsaran a les 3 Viles el projecte Treball, talent, tecnologia, amb el suport de la Diputació de Barcelona. La primera acció ja és a punt i consistirà en l'elaboració d'un estudi sobre les necessitats formatives i de contractació de les empreses locals amb perfils tecnològics. Es tracta d'un projecte que els tres municipis tiraran endavant de manera transversal. En el cas de Llavaneres hi ha implicades les regidories d'Ocupació i de Promoció Econòmica. L'objectiu és promoure la digitalizació de les empreses i millorar les competències digitals de les persones.

'Treball, talent, tecnologia'El projecte s'ha batejat amb el nom de Les 3 viles, intel·ligents i sostenibles, i està dotat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 54.190 euros, dels quals 13.355,92€ els rebrà Caldes d'Estrac; 16.015,19 euros, Sant Vicenç de Montalt; i 24.875,38, Sant Andreu de Llavaneres. La durada del projecte és de dos anys.

L'objectiu és acompanyar les empreses i autonòms en la seva transformació digital, detectar quines són les necessitats d'ocupació de l'empresa i, per tant, capacitar els ciutadans en les compètencies digitals requerides en els llocs de treball.

Línies d'actuació

  • Línia 1. Anàlisi i diagnosi de la situació actual
  • Línia 2. Aliances estratègiques desenvolupament del pla integral
  • Línia 3. Desenvolupament competencial de les persones
  • Línia 4. Impuls capacitat productiva i transformació teixit empresarial

Objectius

L'actual context ha accelerat la necessitat del comerç local de competir amb les grans plataformes: el confinament i les restriccions horàries han reduït el temps d'obertura física de les empreses i botigues i han disparat el consum a través de les xarxes. El projecte vol donar resposta a la necessitat del món empresarial, que requereix perfils preparats per treballar en aquests dos sectors: tecnològic i de distribució.

De fet, l'objectiu és doble: millorar les competències digitals de les persones (i, per tant, millorar la seva ocupabilitat) i donar eines i recursos a les empreses per a poder iniciar o bé potenciar la seva transformació digital (plataformes de comercialització, softwares d'optimització de la distribució, eines de networking, banc de talent, …).

Les actuacions s'executaran de manera agrupada entre els municipis de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d'Estrac i Sant Vicenç de Montalt, i hi participaran entitats territorials ubicades a Mataró com la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i l'Ateneu Cooperatiu del Maresme.

L'àmbit territorial del projecte afecta 20.606 habitants, una població activa de 8.314 persones i unes 500 empreses. Entre els tres municipis, el teixit productiu és concretament de 524 empreses dedicades sobretot al turisme, el comerç i els serveis. A més, Llavaneres té una important producció de planta ornamental i de pèsol garrofal; i també hi destaca l'elaboració de la coca de Llavaneres. Aquest projecte vol impulsar aquestes empreses i promoure la creació de nous projectes que tinguin un perfil molt tecnològic.

Diputació de Barcelona
^