X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 02.09.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La Policia deté cinc persones per un presumpte delicte d'estafes bancŕries amb targetes
Suposadament actuaven pel mčtode de la pesca per SMS en un caixer automŕtic de Llavaneres

La Policia Local de Llavaneres ha liderat una operació contra una presumpta estafa bancŕria pel mčtode de pesca per SMS, que consisteix en l'enviament de missatges de text o de missatgeria instantŕnia per aconseguir dades personals de les víctimes i, d'aquesta manera, accedir als seus comptes i robar-los. L'operació s'ha portat a terme durant el mes d'agost i ha culminat amb la detenció de cinc persones, que han passat a disposició dels Mossos d'Esquadra. La investigació continua oberta.

Què és la pesca per SMS i com evitar-ho?  

La pesca per SMS utilitza l'enviament de missatges de text o de missatgeria instantània tipus WhatsApp per enganyar l'usuari i aconseguir que faci alguna acció fraudulenta.

Per obtenir la informació personal de la víctima, com passa amb els atacs a través del correu electrònic, els estafadors utilitzen l'enginyeria social per fer creure l'interlocutor que ha rebut una reclamació urgent per part del banc, una oferta massa bona per ser certa o el premi d'algun concurs.

Més informació, aquí.

Consells 

  • Si rebeu un SMS i us resulta sospitós perquè no correspon a cap servei o encàrrec que hagueu contractat, elimineu-lo i, sobretot, no seguiu cap link ni doneu cap dada.
  • Recordeu que el vostre banc mai no us demanarà les vostres dades personals perquè ja hi té accés.
    Logotip de la Policia Local
Diputació de Barcelona
^