Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.09.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Diumenge, dia sense cotxes al passeig de la Riera
Llavaneres se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Com cada any, del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) i Llavaneres s'hi tornarŕ a sumar. Aquest any, el lema de la campanya és ‘Combina i mou-te!’. A la vila, la primera acció serŕ el tancament al trŕnsit del passeig de la Riera, aquest diumenge 17 de setembre, de 9 a 21 hores, per convertir-lo en un espai destinat a passejar, anar en bicicleta o patinet, i també en un lloc de trobada ciutadana.

La zona afectada pel tancament de trànsit de diumenge serà el passeig de la Riera, entre el carrer Mestral i el passatge de Massorrà, excepte veíns amb guals. Podeu consultar el detall en el plànol adjunt.

    Dia sense cotxes

     Els objectius de la campanya 

    La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya per sensibilitzar els responsables polítics i també la ciutadania de les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat. 

    La Setmana del 2023  porta per lema “Combina i mou-te!” que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

    I els objectius principals de la Setmana són els següents:

    • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
    • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
    • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
    • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
    • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

    Setmana Europea de la Mobilitat

    Diputació de Barcelona
    ^