Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 05.02.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Els alumnes de 5è del Jaume Llull creen la seva pròpia cooperativa
Han desenvolupat dos projectes amb finalitat socials

Els alumnes de 5è de primària de l'Escola Jaume Llull estan treballant per desenvolupar dos projectes empresarials amb finalitats socials. L'alcalde de Llavaneres, Àlex Neira, i la regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum, Annabel Martínez, s'han trobat aquesta setmana amb els alumnes per lliurar-los el NIF de les cooperatives que acaben de posar en marxa durant aquest curs. El projecte de la classe de 5è A porta per títol 'Llull amb tu', i el de de 5è B, 'Mans creatives'. La previsió és que posin a venda els productes en el mercat setmanal dels divendres, en el parc del Primer d'Octubre. Si tot va bé, això serà el proper divendres 24 de maig.

Aquest projecte compta amb el suport del Consell Comarcal del Maresme, que fa un acompanyament als alumnes perquè descobreixin què és una cooperativa de treball i posin en marxa una idea de negoci durant aquest curs escolar. S'emmarca en el programa CuEmE, i té l'objectiu de promoure la cultura emprenedora a l'escola. 

Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats del municipi. L'escola va començar a treballar en el programa el mes d'octubre amb l'objectiu de promoure la cultura emprenedora entre l'alumnat, en aquest cas de 5è de primària. A la presentació de dilluns 5 de febrer, els representants dels dos cursos de 5è van explicar quins són els projectes que han volgut tirar endavant i a quina finalitat hi destinaran els beneficis.

El Jaume Llull ja va portar a terme aquest programa l'any passat i la valoració va ser molt positiva. 

 Els projectes 

A través de la cooperativa 'Llull amb tu', els alumnes de la classe de 5è A vendran polseres, un pot decoratiu, clauers i una bossa per guardar el mòbil.

Amb 'Mans creatives', els alumnes de la classe de 5è B comercialitzaran polseres, polseres antimosquits i un pot decoratiu.

Cooperatives alumnes Jaume Llull

Diputació de Barcelona
^