Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 05.09.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La Policia Local de Llavaneres estrena una nova unitat de vigilŕncia ačria
S'ha adquirit un dron com a eina de suport dels operatius policials i per reforçar la vigilŕncia al municipi

La Policia Local de Llavaneres ha estrenat aquest any una unitat de dron. Aquesta nova secció policial estŕ integrada per tres caporals i tres agents: ells són els encarregats de controlar el dron amb quč s'ha dotat el cos de seguretat local i que suposa una millora per a la vigilŕncia i la seguretat a la vila.

El projecte es va posar en marxa al mes de gener amb la formació dels agents. El cap de la Policia Local, Dimas Graupera, destaca que "la nova unitat permet un desplegament ràpid i eficient d'efectius tècnics i contribueix a obtenir informació en temps real per coordinar operacions policials".

El model de dron adquirit és el DJ Mavic 3 Enterprise, que està equipat amb una càmera tèrmica que permet detectar diferències de temperatura dels objectes en llocs de difícil d'accés i que també ofereix visió nocturna, fet que millora qualitativament la vigilància tant de dia com de nit. Els vehicles consten d'una autonomia de 45 minuts i d'una distància màxima de vol de 32 km. Per tant, amb el vol dels drons es pot controlar tot el terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres.

La unitat de dron s'ocupa de les següents tasques:

  • Suport d'operatius policials
  • Control de llocs amb molta afluència
  • Recerca de persones desaparegudes
  • Seguiment d'incendis, accidents de trànsit i accidents en l'àmbit rural, obres i altres
  • Vigilància de qüestions relatives a la disciplina urbanística

DRONS POLICIA DRONS POLICIA

Unitat de dron

Diputació de Barcelona
^