Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.01.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres tindrà un pla únic per a emergències municipals
El document s'està elaborant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona

L'Ajuntament de Llavaneres es dotarà d'un Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM). El document, que actualment està en fase de redacció, agruparà en un sol pla tots els plans d'emergències municipals. L'equip redactor del pla va mantenir ahir una reunió de treball amb la Regidoria de Medi Ambient, els serveis tècnics municipals i la Policia Local, per avançar en la redacció del document final. A la trobada, també hi va assistir un representant de la Diputació de Barcelona, que finança l'execució del projecte.

El sergent en cap de la Policia Local de Llavaneres, Joan Carles Matamala, s'ha mostrat molt satisfet amb la feina que s'hi està portant a terme: "El pla ja va agafant forma", ha declarat, i ha destacat que serà "una eina molt útil i molt pràctica" perquè regularà com actuar davant de qualsevol risc. I és que, en el pla, es plantejarà què fer davant tota mena d'emergències: des de riscos naturals o tecnològics fins a riscos relacionats amb el transport.

El pla recollirà dades i informació d'interès com ara de quins recursos disposa el municipi i quins són els punts més vulnerables i establirà, entre d'altres, com organitzar-se davant d'una emergència.

   Què és un pla de protecció civil?
   Els plans de protecció civil són eines de planificació que estableixen el funcionament i l'organització dels
   recursos humans i materials per millorar la resposta davant d'emergències o risc greu.
Diputació de Barcelona
^