Notícies
19.05.2017
Excel·lent valoració de la segona reunió del Pressupost Participatiu 2018

Molt bona acollida en la sessió informativa celebrada el passat dimecres 17 de maig, que va servir per donar a cončixer el funcionament intern de l'Ajuntament als membres de l'equip de treball 2017.

Pressupost Participatiu Llavaneres 2018

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va acollir la segona reunió del Pressupost Participatiu 2018, un procés mitjançant el qual l'ens local sotmetrŕ a decisió d'un equip de treball una partida de 100.000 euros del Pressupost Municipal per a l'any 2018. El regidor d'Economia, Participació i Transparčncia, Albert Sala, expressa que "l'equip de govern municipal creu fermament en l'impuls i la potenciació de polítiques de participació ciutadana, ja que representen un estŕndard bŕsic de qualitat democrŕtica, per aixň des de l'Ajuntament s'ha engegat aquest procés inclusiu i innovador per segon exercici consecutiu".

Durant la segona reunió del Pressupost Participatiu 2018, una quarantena d'assistents -entre veďns i veďnes de l'equip de treball, tčcnics municipals i polítics locals- van establir les bases d'aquesta iniciativa que té com a objectiu promoure la implicació ciutadana en els afers públics i en la gestió dels recursos municipals. Després de la presentació inicial, els tčcnics de les ŕrees d'Economia, Urbanisme, Benestar Social, Educació i Seguretat Ciutadana van donar detalls sobre el funcionament intern de l'Ajuntament i també van facilitar més eines i coneixements als membres de l'equip de treball per tal d'afrontar amb čxit les properes trobades d'aquest procés de participació ciutadana. En acabat, el torn de debat obert va posar de manifest l'alt interčs i implicació dels llavanerencs i llavanerenques que hi van assistir. En aquest sentit, Sala manifesta que "l'excel·lent resposta dels veďns i veďnes posa de manifest la importŕncia d'aprofundir en una democrŕcia participativa; cal seguir treballant bidireccionalment entre ciutadania i administració local per tal de resoldre, tots plegats, qüestions públiques que ens afecten de manera col·lectiva".

La propera trobada tindrŕ lloc el dimecres 31 de maig, a les 20 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, on els membres que formen part de l'equip de treball faran una pluja d'idees per incloure noves propostes i projectes en aquest procés participatiu que dóna a la ciutadania la capacitat de deliberar i decidir l'assignació d'una part dels recursos públics.

El segon Pressupost Participatiu a Llavaneres
Després de seleccionar aleatňriament 400 persones seguint criteris de representativitat territorial, un total de 32 llavanerencs i llavanerenques van respondre a la invitació formal de l'Ajuntament i van constituir durant el passat mes d'abril, en la primera reunió del Pressupost Participatiu 2018, el nou equip de treball.

En total, als veďns i veďnes se'ls convida a prendre part en cinc reunions, entre els mesos de maig a juliol, a la sala de plens de l'Ajuntament. Després de la sessió prevista per al 31 de maig en quč els assistents faran la pluja d'idees, el proper 14 de juny es procedirŕ a la validació tčcnica de propostes. L'última sessió tindrŕ lloc el dimecres 5 de juliol, quan es decidirŕ finalment la tria dels projectes a executar durant l'any 2018 amb els 100.000 euros del Pressupost Participatiu.

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^