Notícies
01.06.2017
Més de 230 propostes recollides a la sessió de pluja d'idees dels Pressupostos Participatius 2018

Les propostes sobre Persones i Entorn han estat les més nombroses entre les presentades per part d’una trentena de veïns  i veïnes en la sessió del passat dimecres 31 de maig.

Tercera reunió Pressupost Participatiu Llavaneres

Després de la sessió informativa celebrada a mitjans de maig, el passat dimecres els veïns i veïnes que formen part de l’equip de treball dels Pressupostos Participatius 2018 van assistir a una sessió de pluja d’idees molt productiva. En dues hores, es van recollir 232 propostes distribuïdes en quatre blocs, seguint les principals àrees de treball que estableix el PAM 2015-2019: Persones, Entorn, Economia i Administració.

Prèviament a la sessió de treball, els participants van rebre un formulari per emplenar amb les seves propostes, que posteriorment van explicar a la resta d’assistents i van ser recollides per la tècnica de Participació Ciutadana, encarregada de dinamitzar la sessió.

Les propostes sobre Persones i Entorn, les més nombroses

Entre les 232 aportacions recollides, cal destacar que els blocs de Persones i Entorn van ser els temes sobre els quals es van presentar més propostes.

En l’àmbit de Persones, es va proposar demanar més serveis d'atenció a la gent gran, més formació, un taller ocupacional per a persones amb discapacitat, més activitats culturals i més seguretat ciutadana, entre d'altres. Pel que fa a Entorn, es van sol·licitar millores a les voreres, un pla de mobilitat per afavorir els vianants, més neteja viària, pisos de protecció oficial, passeres a la Riera i mesures per garantir més seguretat en els carrers d'accés a les escoles. Altres propostes treballades vinculades amb Economia i Administració van ser la petició d’activació de fires i el polígon industrial, la sol·licitud de retransmissió dels plens a través d’Internet i reforçar la participació ciutadà-consistori.

Properes passes del procés dels Pressupostos Participatius 2018

Un cop recollides les aportacions, des de l’Àrea de Participació Ciutadana es validaran tècnicament les propostes amb les regidories implicades. La propera sessió de treball se celebrarà el dimecres 14 de juny, on està previst que s’exposin les idees que passaran a la fase final de votació -que tindrà lloc el dia 5 de juliol-. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es recorda als veïns i veïnes que la quantitat sotmesa a decisió popular és de 100.000€ i que només passaran a la votació final aquelles propostes que tinguin una càrrega econòmica limitada a l’exercici 2018, viables tècnicament i de competència municipal.  

El projecte de Pressupostos Participatius 2018, que enguany celebra la seva segona edició, va partir de la crida inicial aleatòria a 400 persones del municipi, de les quals 32 veïns i veïnes van acceptar la invitació a participar-hi. L'Ajuntament aprecia la implicació i alt grau de col·laboració d'aquest col·lectiu que integra l'equip de treball.

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^