Notícies
19.06.2024
'Som Accessibles' es presenta en societat
Va ser en el marc de 'Som de Barri, la Festa' i va incloure dos itineraris participatius per la vila i un espai de diŕleg

La Regidoria de Participació Ciutadana va presentar el nou procés participatiu 'Som Accessibles' durant 'Som de Barri, la Festa', diumenge 16 de juny al parc de Ca l'Alfaro. La presentació del projecte es va complementar amb dos itineraris participatius per la vila, que van servir per detectar punts conflictius i per conversar sobre les dificultats d'accessibilitat del circuit. Hi van participar deu persones en total. Durant tot el matí, a més, es va potenciar un espai de diàleg entre diverses persones i col·lectius, que també han participat en la fase de diagnosi del procés participatiu. Va ser un matí intens i es van poder complir els tres objectius marcats: informar la població de l'existència de 'Som Accessibles', organitzar activitats i tallers de sensibilització i recollir suggeriments i reclamacions veïnals. 'Som Accessibles' compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. Per avaluar la jornada, hem preparat aquesta enquesta de satisfacció. 

La Regidoria de Participació agraeix la col·laboració de la residència Loval, de la residència Sant Francesc d'Assís i de la Policia Local en l'organització dels dos itineraris guiats. També vol donar les gràcies a les persones que van fer possible l'espai de diàleg: Azucena Izquierdo i Pepa Bossy, de Senior Place; Enrique Valverde, de la Residència Loval; Sabrina Pistone, de l'AFA Jaume Llull; i Natàlia Radó, d'Asperger.cat. Van posar en comú les seves idees, necessitats i interessos per buscar mecanismes de com poder col·laborar junts en un futur i van plantejar a la Regidoria la necessitat de trobar espais estables de comunicació per compartir qüestions d'interès social, com ho és l'accessibilitat i moltes altres. 

Espai de diàleg   

Des del consistori també agraïm la participació dels veïns que van completar les rutes pel centre del poble i també de les dinou persones que van traslladar les seves peticions a l'estand de 'Som Accessibles'; peticions que ja s'han recollit en el plànol de l'accessibilitat.

Itinerari participatiu

La presentació del procés participatiu 'Som Accessibles' és la culminació de la fase inicial del calendari, que ha inclòs una sèrie d'entrevistes amb diversos agents clau del poble relacionats amb l’accessibilitat. Durant aquesta fase inicial, s'han identificat barreres arquitectòniques, sensorials i d'inclusió al municipi. S'han recollit propostes, necessitats, prioritats i queixes que formaran part de la diagnosi participada i serviran com a punt de partida del futur Pla d’accessibilitat de Sant Andreu de Llavaneres.

 

Plànol confeccionat a 'Som Accessibles'
Plànol de Llavaneres amb propostes de millora de l'accessibilitat.

En una segona fase, s'elaborarà un quadern de debat ciutadà per obrir el procés a tota la població, així com als centres educatius, entitats i famílies. El quadern servirà per identificar punts clau i recollir propostes. Amb tot el material que es reculli, s'elaborarà una memòria que servirà com a fase prèvia a la redacció del futur pla d'Accessibilitat de Sant Andreu de Llavaneres. La participació ciutadana garantirà el caràcter inclusiu i integrador del document.

La fase final de 'Som Accessibles' consistirà a elaborar un informe final dels resultats del procés participatiu que es publicarà al web municipal i a la plataforma Participa311. Es farà una campanya de sensibilització ciutadana i s'informarà la ciutadania del futur pla d'accessibilitat.

La Regidoria de Participació Ciutadana, que compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona per aquest procés, vol agrair la col·laboració de les entitats, associacions i àrees municipals que hi estan col·laborant.

    Som Accessibles

    Informació relacionada
    Diumenge, 16 de juny de 2024
    Trobada de tots els barris de Llavaneres
    Trobada del veďnat de tots els barris de Llavaneres, diumenge 16 de juny, d'11 a 14 h, al parc de Ca l'Alfaro
    Es farŕ diumenge 16 de juny al matí, des del parc de Ca l'Alfaro, en el marc de 'Som de Barri, la Festa!'
    'Som Accessibles' oferirŕ una diagnosi participada al futur Pla d'Accessibilitat de Sant Andreu de Llavaneres
    Versió per imprimir
    Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
    ^